Followers

Sunday, November 7, 2010

Penuh Harapan Baru....




Assalamualaikum..

hurm...dah lama CL tak update blog nieh kan??..
CL pun dah rindu sangat dekat menber-menber blog nieh..
semua tahu ka..yang CL sambung belajar..
dan kerana tu juga la...CL jarang update blog nieh..
almaklum la..CL baru sem 1 di UTHM nieh..
banyak benda yang CL belum faham cmne hidup dekat u..
sangat-sangat berbeza semasa belajar di politeknik sebelum nieh...




Semasa di POLITEKNIK..


kawan-kawan selalu tolong...
lectere pun baik.. (bantu student sampai lulus)
asingment..asal hantar. it okey..
test & kuiz.. no hal... tak baca buku pun tak pe...selalu markah okey jer..
exam..baca last minit...
tamat dengan jayanya..
love POliteknik (PSAS)




Semasa di UNIVERSITI..


Kawan-kawan u bayank pentingkan diri....susah la
(nasib kawan-kawan masa poly ramai kat sini)...
lectere..ajar jer..lantak la student nak faham ke tak..
asingment..perh!! dah macam laporan final projek masa dekat poly dulu...
kuiz baca buku cam final exam...still tak boleh jawab...
test baca buku cam final exam....still tak lulus..kecewa nya rasa..
exam...masa study week tak balik kampung pun...sebab nak study..huhu...
boleh ke tamat dengan jayanya nieh???
:( itu lah universiti...




kalau dah macamni la gayanya..camne la CL nak mengadap laptop nieh nak update blog..
Ops!! sebenarnya CL dah tak da laptop...
TIba-tiba ja rosak....now pinjam-pinjam jer yang menber..
Facebooking pun dah jarang...
apatah lagi nak berblogwalking...
Entahlah...
CL juga mohon maaf kerana ada tang dan award yang CL belum buat lagi..
insyakallah..Ada masa CL buah eh..
sekarang nieh CL cuti study week..
23/11/2010 dah start final...samapai 29/11/2010..
doakan kejayaan CL ek....
ape yang CL tahu CL sangat berusaha disini...

Wednesday, October 27, 2010

CL @ Singapore :)

Just pergi jalan-jalan bersama dengan member UTHM...






happy !!
final exam dah dekat...
chaiyuk!!2x
doakan CL yerk <3

Wednesday, August 4, 2010

kehilangan...colourful Life


hai semua-semua..

adeiy.....lama benar CL tak berblogger...

bila diri ini kembali bergelar student...

nieh la jadi nya..

blog terbiar,seperti tuan nya menghilangkan diri..


sekarang nie CL terlalu sibuk dengan jadual kelas-kelas

kuiz-kuiz dan test-test termasuk juga dengan presentation..

hingga terabaikan blog nieh..

myb CL sendiri masih belum pandai menbahagikan masa..


cL still macam dulu tak ada ape yang berubah..

masih suka kan blog...dah suka berblogwalking..

tapi CL sendiri yang terlalu BZ dengan life student..

membuat kan CL seolah-olah tidak hiraukan lagi blog nieh..


T_T sayu nya rasa......

hope pas nieh semua ok...

Tuesday, July 20, 2010

perjalanan di UTHM






Dari Penang Ke Johor...

*
*
hati sayu meninggalkan segalanya...untuk mengejar impian ke UTHM..allhamduliliah impian CL nak menyambung belajar diuthm termakbul...tapi dalam gembira mesti ada sedih kan..
CL terpaksa menyusahkan keluarga yang tercinta lagi 3 tahun...mak dan ayah dah tua sepatutnya berehat saja..tapi sekarang terpaksa bersusah lagi 3 tahun sementara menanti CL tamat belajar...maaf mak & ayah...
*
*
sesuatu terjadi semasa perjalan ke uthm..


nasib tak da pape just tayar pancit
penah ke tengok tayar cmnie...
kami sekeluarga sangat takut...
*
*

sampai jerk uthm..terus daftar...
angkat barang masuk kolej kediaman...
bernasib baik sebab satu bilik dengan menber masa balajar dekat poly dulu...
^_^

*
*
bila malam menjelma..aktiviti untuk minggu haluan siswa bermula sangat-sangat letih dah penuh aktiviti...T_T
seminggu taw...tito tak cukup..macam-macam aktiviti

teng0k.. pantang ada masa terluang ja mesti semua tido...letih-letih sangat..
*
*
antara antiviti..
yang CL sempat take pic..

bersama Tun Abdullah

malam cakna warisan

aktiviti pengenalan uthm

*
*

dulu kami, 1 poly 1 kelas 1 diploma
sekarang kami, 1 uthm 1 section 1 ijazah
^_^
kami masih bersama-sama mengejar impian
*
*
kelas dah start 2 minggu...

T_T

sob3x...CL sakit...kerana masih tak sesuai disini..
chaiyuk2x


Friday, June 18, 2010

Patut Ke tak??




CL dpat sambung ijazah..

Tada

sebelum dapat...hari2x doa..
sekrang dapt...risau lah...
erm...

CL x tahu nak pegi ke tak...
takut la nak sambung degree...
huhu....korang rasa??
CL patut tak pergi...

kenapa ntah CL rasa tak yakin..

Monday, June 14, 2010

Bila bos panggil nama ku....




Jen..jen.jen...
bila bos panggil mesti lah semua takut kan..
dalam hati..eh ada wat salah ke..
tapi CL,
kalau bos paggil CLmesti syak satu benda jerk..
mesti CL kena ganti dia pegi site visit...

14 June 2010
B0s :- Esok saya ada krusus dengan indah water...
awak gantikan saya pergi site visit ya..
erm buat surat wakil untuk awak pergi sok.
@_@ CL dalam kerisauan...takut-takut tak tahu kat mana...

CL :- En sok site visit nya dekat mana??
BOs:- JPS seberang perai utara..
CL :- erm kat mana tu..
Bos:- kepalaBatas..jap-jap saya lukis plan pegi situ..

Tada..

nieh la plan yang bos CL kasi..
hehe..CL pun tak faham
tapi ..
setelah bos CL cerita-cerita jalan nak pegi situ..
bla..bla..dan bla...
Faham la juga..

CL :- tapi En,ape nama jalan-jalan nieh..
Bos :- Ntah saya pun tak ingat..tapi awak tahu kan..
CL :- ^_^ buat muka faham...

pastu bos pun balik....

15 June 2010 (hari nie pagi tadi)

CL bagun awal dari selalunya sebab,
nanti takut sampai lambat..
tapi kali nieh CL dah tak kalam kabut cam sebelum nieh..

Cek semua barang-barang yang perlu..

1) Lesen syarikat dan salinan
2) Surat Wakil
3) semestinya pen

4) Minyak moto.. oh kena isi dulu nieh..

semua dah..puas hati..
CL pun bertolak...

oyeh!! dah sampai JPS...
terawal 15 minit lak...

lepas tu
ape lagi daftar lah kehadiran..
dalam happy-hppy tunggu..
pastu penyelia masuk
penyelia projek bagitaw lepas nieh kita akan pergi ke tempat projek...
dia nak semua tengok tempat tu...

hurm...ingat dah boleh balik..
sempat lagi CL tanya orang sebelah..
kat mana ek...
tapi jawpanya tak tahu..
penyelia tu cakap sape tak tahu boleh follow dia..pergi sama-sama..
ape lagi CL pun ambik lah kesempatan tu..
tapi CL nek moto..dia kereta..
alah ape2 ja..yang peting usaha kan..
nasib CL sempat Follow...
masuk kawasan pendalaman sikit..
kalau pergi sendiri mesti sesat..

tengok lah sepanjang perjalan, hanya pokok kelapa sawit jerk..

AND

dah sampai tapak projek nya..

sepanjang view picture nieh adalah kawasan projek nya..

nieh...orang yang bertanya lebih lanjut..
CL awal-awal lagi dah ke moto..
anggap ja CL faham..yerk..hehe
sebab hari tiba-tiba jer mendung cam nak hujan..
baik CL balik...

The End
^_^

Sunday, June 13, 2010

Just a Quotes from my heart




I'm just living in a girl's dream..
wishing that someone will be mine...
and it will always stay the same...
i wish has someone in my life..
someone to hold, someone to love and care..
with one mind.. one soul and one heart..

You always confused me..
i don't want you in my life
i need you in my life
you're not my friend
you're my best friend
i don't like you
i hope you the one i love
I'm glad i found you because i absolutely lost without you!

i can tell you i miss you and i care you..
because you and me just a friends.
sometimes i just wish u were mine..
though i don't know whats on your mind..

no matter how i try to stop this..
i can't..now i just let it go..
never thinking about this feeling again..
it make me feel sick..
i know we will never be together..
p/s :- CL ada bakat tak...buat ayat-ayat cinta nieh..haha..
rasa ingin mencintai seseorang je..
ops!! hehe..

Thursday, June 10, 2010

it make me happy!!

Tadi On9 Tagged pastu ada menber tagged send kat comment benda-benda nie..make me happy (^_^)V


Move your mouse over the hearts XXX




Klik Bunga Tu Sampai Habis.




Bosan lah...orang yang selalu take care tiba-tiba menyepi...
No reson...hurm...
^_^

Monday, June 7, 2010

SyaH JihaN



CL suka cerita nieh..dilema antara tanggugjawab dan cinta
(^_^)V

Sinopsis

Mengisahkan seorang wartawan penyiasatan, Jihan yang menyamar sebagai dua individu yang berbeza hanya untuk mencungkil rahsia dari Tuan Haris yang disyaki bertanggungjawab ke atas kematian ayahnya. Namun kisah cinta muncul dalam hidupnya dan membawa bibit-bibit percintaan sepanjang penyamarannya, konflik bermula saat dua wanita jatuh cinta kepadanya. Dapatkah Jihan menuntaskan kejahatan Tuan Haris?.Dapatkah beliau memberkas Tuan Haris yang jahat? Dan siapakah Gadis pilihan Jihan?

Hah, macam mana semua?? Peminat Akasia TV3. Boleh lawan citer Adamaya ke?Bagi CL semua drama ada kekuatan ceritanya sendiri.Cite nieh macam lebih kepada menbalas dendam tapi diselitkan dengan kisah cinta yang banyak konflik. Jalan cerite nieh pun tak boring..menarik..

Episode 13 (7 June 2010)

Jihan telah berjaya mendapatkan kepercayaan Tuan Haris dan juga Ojie. Aisyah masih tidak puas hati dengan jiman kerana menipu diri nya hingga tersilap meanggap jihan sebagai jiman.Dalam episode sebelum nieh aisyah dah bersetuju hendak berkahwin dengan Abang Zamil. Abang zamil berpakat dengan jihan tentang aisyah. Supaya aisyah berhenti kerja disitu. Jihan mencuri henset aisyah untuk menukar No.Tel jiman supaya rahsianya tidak terbongkar.

Pelakon yang Terlibat

Fauziah Ghous, Kamal Adli, Rizman Khuzaimi, Fiza Elite, Kartina Ayob

Telah mula disiarkan

pada 17 Mei 2010 setiap Isnin hingga Khamis.

Ost Syah Jihan

Lagu Pergilah Ayu dinyanyikan oleh kumpulan The Fabulous Cats.
Sesape nak mp3 lagu nieh leh klik kat nama lagu di bawah..

Free Download Mp3
Fabulous Cats–Pergilah Ayu.mp3

Lirik OST Syah Jihan TV3 – Pergilah Ayu

Kosong hidupku tanpa mu
Cermin ku membayangkan bayanganmu
Pameran kaseh ku layu
Tiada dirimu tiada untukku
Tinggalkanku dalam anganku
Sakitku mencintaimu
Deritaku merinduimu
Lemah hati menginginkanmu
Kau hilang terus kau menyepi
Tawaku bila ku ketahui
Berita kau sudah berpunya
Hancur hatiku
Berkeping-keping jadinya
Hilangku bukan kerana cinta
Hilangku bukan untuk menyeksa
Bagiku semua tiada berharga
Biarku telan semua derita
Pergilah kau pergi dariku
Biarkan ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasehmu
Meski hati merelai
Mati hariku di kotak sepi
Di situ kau mula mahu mengenalinya
Langkahku songsang mula ku sedari
Semula ku hias kau jauh dah pergi
Putus komunikasi kau elakkan diri
Ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi
Ku ingatkan kau memori kau tutupkan telinga
Nyata tiada kita nyata tiada jalan penyambungnya
Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta
Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
Jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
Kikiskanlah pesonanya dari kedua mata
Dengan kelebihan dan kekurangan yang ada
Bahagiakanlah mereka ku doakannya
PadaMu ku pohon sucikan hatiku
Sehinga dapat melaksana kehendak dan rencanaMu Amin
Chorus
Pergilah pergilah ayu
Jangan kau
Hiraukan tentang diriku
Pergi kau pergi kau ayu
Ku anggapkan ini satu tragedi
Kau hapuskan semua yang kita bina
Kau hancurkan harapan ku
Untuk hidup bahagia bersamamu
Berkali kau bersumpah untuk berubah
Tapi janji kosongmu
Tak sudah sudah
Entah sampai bila
Kau lepaskan saja aku
Ulang Chorus
Pergilah kau pergi dariku
Biarkan ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasehmu
Meski hati merelai



p/s :- jika ada ganguan untuk degar lagu nieh disebab lagu page blog nieh..sila ke bawah untuk 'stop' or muet kan lagu blog buat sementara waktu.. (^_~)V

Oyeh!! Award lagi..



Hehe...TQ2x lagi..
sudi kasi walaupun CL suka ambik lambt..maaf-maaf semua yerk...

(^_^)V

Award ke 6

Award nieh dari minemixs..

TAHNIAH

Tarikh AWARD ini tercipta : 05 - 05 - 2010 / 3pagi :
Tarikh RASMI di sebarkan : 08 - 05 - 2010 / 3ptg :



:: PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI ::

PENCIL yang besar

Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti

Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat berkelip-kelip

jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.

Untuk maklum balas penerima AWARD ini, ikhlaskan hati untuk membuat entri/posting berkenaan AWARD ini dengan kreatif dan penuh estatik beserta FOWARD kepada 5 orang yang betul - betul layak menerima AWARD ini. anda juga boleh meletakkan AWARD ini di side bar atau dimana - mana yang bersesuaian. tinggalkan comment untuk ucapan manis anda.

ini adalah penerima2 bertuah seterusnya:-

tehramuan
mia@smile
hadihazwan
cik lynn
BlogZoro



Award ke 7


COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD

1.Apa perasaan anda...How u feel
mestilah happy.. (^_^)

2. BERITAHU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI:-

award nieh dari Abu Luqman tQ yerk..


3 Namakan lima nama yang selalu kawan panggil 5 ye

atie
kakak
acu
sue
CL


4. Apa yang anda buat semalam:-

Pergi kenduri umah saudara kul 5pm baru balik umah..malam just tengok Tv..

5. Kenapa ya Abu Luqman suka sangat dengan Kapal Ye ?

sebab leh belayar..or melambagkan sedang mencarikan ketangan..
entah..hehe
sowie tak tahu la abu luQman..

6. Lima perkara yang membolehkan kita gembira...

melihat mak gan ayah kita terseyum..
berjaya dan melihat kejayaan kawan-kawan
dapat menolong seseorang menyelesaiakan masalah
dapat hadiah yang bernilai bukan kerana harganya
dapat bersama dengan orang yang kita sayang


7. APA PERASAAN ANDA MENJADI BLOGGER.

happy sebab jadi seorang blogger walaupun masih mencari ape ciri-ciri yang CL nak bawa dalam blog CL nieh..

8. LAMAN MAYA MANA LEBIH MUDAH DIKENALI FACEBOOK ATAU BLOG. ?

kalau sekarang nie myb Fb la paling populor...hmm...blog ramai yang tak sangat sebab ia memerlukan kerajinan untuk menbuat suatu entry..dan perlu kan entry yang menarik..
tapi bagi CL..CL lebih senang degan blog...walaupun kadang2 buntu nak wat entry ape..

9. Apa sumbangan anda terhadap orang Islam yang di tindas..

CL..x mampu nak buat ape..just mampu berdoa tuk orang tersebut..dan sebarkanya kepada kawan sepuya semua boleh doakan sekali..
moga2 semua selamat...

Friday, June 4, 2010

Award + Tag


Tag ke 7 & Award ke 5

Mohon maaf dipinta kepada pemberinya..memang agak lambat..sikit...sebab terlalu sibuk.. CL dah secepat boleh untuk menjawab tag nieh dah mengambil award yang diberi..

okies..macam biasa lah.. semuanya mesti lah ada tugasan dan syarat yang perlu diselesaikan..

Tugasan TAG : Award + Tagged

(a) Buat entri berterima kasih atas award yang diberikan.

Terima kasih kepada pemberi Award + TAG ini iaitu BlogZoro
Thank you ek...

(b) Berikan kepada 10 / 20 / 30 orang rakan blog korang.

Mysara Newrie
Azrai Ahmad Zamri
cikwani
Mr.SoNix
dayang
hazliza
kinakkoyu@mama*adam*
Princess pink
hafisshidah
NUR SAKINAH
afiq danial
aQ
Keli oh keli
cik epal
shah
bie
cerita aku
apex punya blog
khairun nisa jalani
minemixs
Apa khabar Orang Kampung
sabriena
eira

(c) Beritahu kepada rakan - rakan korang bahawa mereka memenangi Award tersebut.

-done-

(d) Ceritakan 7 perkara mengenai diri sendiri.

orang penang tapi bukan anak mami
balajar politeknik - kej awam
sayangkan blog nieh walaupun xdapat habis semua masa kat sini
rumah CL tak da internet..so bila cuti ja..CL pun xda la kat blog nieh
mudah menyayangi seseorang..yang menyayangi diri ini
mudah memaafkan..setiap kesalahan..
suka kucing..

~Award~


dan kepada BlogZoro..CL ambik juga award yang BlogZoro berikan kepada followers blognyer..





Sunday, May 30, 2010

cuti-cuti korang buat ape eh...



cL bila cuti ja...tak ada pikir benda lain...
walau sibuk cmne pun CL akan pk gak cmne nak luangkan masa sama dengan kawan2x..
sowie entry nieh agak kalam kabut sikit lah...rasa nya lah...


so minggu lepas CL.. hangout dengan menber jer...
dah lama x jumpa...kan

jumaat (cuti wesak)

lepak dari pukul 3pm sampai kul 7.30pm..
nasib tak kena halau oleh tuan rumah..yerk la..lama lak...hahak
lepak-lepak umah menber kumpul ramai-ramai...
kebetulan lak..nora (kwan time sekolah) ayah dia buat makan-makan sikit..
so semua lepak kat umah dia la..
menber yang ada...sumayyah,hana,linda,syida,noraHari sabtu

Tengahari :-
pegi kenduri umah menber..
nama farihah & amirul..pasangan ini bertemu masa g krusus sama-sma..alhamdulilah..akhirnya sampai gak ke jinjang pelamin..moga kekal higga akhir hayat yerk..
sesuai gitu...hahak


Petang lak :-

pergi ke padang kota lama.. Penang..
untuk jumpa zue..dak ipoh..dia datang umah akak dia kat sg pinang..so ambil kesempatan nieh tuk jumpa..huhuk lama tak jumpa nieh..dah 1tahun tak jumpa taw..
rindu sangat-sangat..
nie la menber CL + family dia..


kalau dah sampai padang kota tu..x sah la kalu tak pekena pasembur + laksa penang..
nyami2x

okies nieh kat padang kota

Ahad

window shoping @ jusco..
tengok wayang cite Prince of Persia The Sands of Timemenber
yang join sekali haryani,suhana,norhidayah,syida,siti hajar..
keluar rumah..pagi..balik umah malam..hahak...

makan dulu...
pastu baru tengok wayang ..ahakz..

Thursday, May 27, 2010

sibuk..apakah?? hehe




CL + busy
x
x
x
x
x
x
busy lagi...


sebelum mula kerja...


semasa kerja..


50% finished
tunggu bos bagi arahan seterusnya..

entry yang pendek..sebab memang tengah banyak keje..tapi sempat lagi take picture..ahakz..

p/s :- sory sebab tak dapat nak balas kunjungan semua..esok cuti..selamat bercuti semua..

Monday, May 24, 2010

erm...tag jugak..

Tag-Ke6

hmmm...banyak lak CL kena Tag.... tapi CL selalu jawab lambat sory kepada yang berkenaan..tag nieh dari..ZAHIDAH

1. Apa tindakan anda bila dengar bunyi kilat dan petir?

dalam banyak-banyak bunyi,bunyi kilat la CL paling takot..huhu
bila degar kilat ja...CL jadi budak baik..diam jerk..
kalau tengah tgok TV comfirm CL tutup TV..


2. Reaksi anda bila ada orang mengutuk anda?

yeh!! dapat pahala free rini...hihik..walaupun dalam hati nie sedih ja..sampai aty kutuk..huhuk

3. Reaksi anda bila terjumpa dengan artis kegemaran anda?

boleh take pic....TQ..erm nak autograf boleh.. (gaya dak malu2x..ahakz..)

4. maxis or celcom. which one ur refer?

dua-dua lah..ahakz..

5. nyatakn 3 bad habit anda.

suka merajuk..
kadang-kadang bagun lambat..
suka pk benda yang tak penting..kadang2 menyusahkan diri sendiri dan orang lain..


6. Apa yang akan anda lakukan jika org lain sibuk mengenai hal anda.

erm...shhh!! kenape nak tahu nieh....xpenting pun..dah2..pegi jauh2..
hehe..ayat selamt ke camnie??..

7. Adakah anda mempunyai ramai peminat?

ntah..xda kot..xda pun datang mintak autograf...outh!! ingat artis ke..ahakz..

8. Apa reaksi anda bila terkentut kuat/busuk di khalayak ramai?

terdiam..malu kot...cepat2 ja nak beredar dari situ..malu2..huhu

...............................................................................................................................................

RANDOM QUESTION ABOUT YOUR RELATIONSHIP


1. State the date u have declared with ur first couple?

haha..xingat dah hilag ingtan about this..hehe

2. Adakah anda akan terus berhubung dengan bf/gf anda sekiranya clash?

x kot...sebab..ntah..hehe

3. Apa yang akan anda lakukan sekiranya merindui bf/gf anda?

erm..msg kawan2 yang boleh buat lupakan perasaan tu..
x mungkin kerana sayang....hanya terganggu oleh perasaan.. (alyah yang cakap)kikih

4. Adakah anda mempercayai bf/gf anda seratus peratus?

ohh!! tidak....bf ja pun..belum tentu dia jujur dengan kita..ahakz..so x percaya sangat lah..

5. How ur first date with ur first couple?

KFC..erm..hehe kelakar..malu2..

6. Adakah anda rasa bf/gf anda pandai memujuk?

rasa tak kot...dia pandai bagi alasan ja..pastu xjadi la marah sebab alasan yang bernas..kenape begitu..

7. Apa reaksi && tindakan anda bila bf/gf anda menghabiskan kredit utk org lain?

myb kawan2 lama dia kot..dia rindu..or dia ada urusan..lain..xpe2..jangan sampai xda crdit tuk gf dia sudah lah..

8. What are u going 2 do if ur besties have a relation with ur ex?

asalkan bahagia..it's ok..

9. Adakah anda menelefon bf/gf anda bila disuruh?

ya..

10. Apakah reaksi anda bila bf/gf anda masih berhubungan dengan ex mereka?

mesti la.jeles....hehe

blogger victims?

kepada sesapa yang baca nieh lah..
kecian lak nak kasi kat blogger2 lain..panjag sangat.
.erm...sape yang rajin jawab silalah ambik yerk..


Sunday, May 23, 2010

lagi...TAG..

Tag-Ke5

Cl dapt Tag nieh dari.. adiba

1). Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?

erm..first tanya dia nape wat camtu..rasanya CL xkan percaya dia lagi lepas nie..xtahu lah sebab tak penah lagi alami situasi camnie..dan harap xda..menber CL cmnie..

2). 6 orang di hati anda?

ain,ejad,zue,nisa,feez,sumayyah

3). Anda rasa anda comel?

comeil kot.sebab ada menber CL puji CL comey..hihik
hahaha..terperasan disitu..

4). Single or taken?

complicated

5). Blog yang anda suka?

blog yang CL selalu jalan-jalan .tu la yang CL suka..hehe

6). Adakah bilik anda kemas setiap hari?

biasa2 ja..x kemas sangt tak beselerak sangat..tapi CL mang rimas kalu bilik tak kemas..

7). Lagu terakhir yang anda dengar?

shahir-kebahagian dalam perpisahan..

8). Last text massage?

xda lg.nant kalu pape kita gtaw ~> kepada Dka Wawa


9). Last phone call?

feez call..sembang2...1jam..uitz lama lak..hehe..biasa la bila sembg mana nak perasan bape lama..

10). Hari terakhir anda menangis?

sabtu lepas kot..tg0k cite hindustan sedih lak..kikih

11). List lima kaler favourite anda
i) pink
ii) biru
iii) hijau gelap
iv) merah
v) unggu

12). Orang terakhir anda ber YM

feez...ehem..dak nie lagi..wakakah

13). Game paling anda suka

banyak sangat...semua lah game2 yang best..hihik

14). Adakah anda peminat MCR?

MCR?? ape kebeda nieh...xtahu pun..haha wujud kew orang nieh..

15). Apa perasaan anda jawab tag ni?

suka jerk + malas nak jawab soalan2 nieh...xda ke tag kira2..asyik2 buat karangan ja..wakakah

16). Anda rasa tag ni best?

best lorh..kalau tak best xda la CL nak buat...hehehe

Tag lagi 10 orang

ehem...haha sape nieh...CL bagi ja yerk..ikot la nakbuat ke tak..

Mysara Newrie
Azrai Ahmad Zamri
apex punya blog
cerita aku
cikwani
Mr.SoNix
dayang
hazliza

selebihnya kepada yang baca nieh..

korang jawab la pulak yerk..hahak


Tuesday, May 18, 2010

Wali band -Aku Sakit

Hai..semua..
CL suka lah lagu lagu Wali band-aku sakit
Rajin lak CL buat Movie maker pastu upload kat youtube degan post blog.....Video nieh hanya menggunakan picture-picture pakcik google..kikih..

jika ada gangguan untuk dengar lagu nieh disebab lagu page blog nieh..sila ke bawah untuk 'stop' or muet kan lagu blog buat sementara waktu.. (^_~)V

Ok nie video-nya..


Sesape nak mp3 or video lagu nieh leh klik kat nama lagu di bawah..

Free Download

Mp3

Wali band-aku sakit.mp3
video
Wali band-aku sakit.wmv


Lirik Lagu Wali band-aku sakit

Aku sakit
Bila menatap matamu
Sadarku bahwa engkau bukan milikku

Aku sakit
Bila ku mengagumimu
Sadarku kau tak pernah mengagumi ku

Bangunkan aku dari tidur panjangku
Sadarkan aku dari mimpi tentangmu
Ku salah bila ku berharap padamu
Salah ku paksa kau tuk mengagumi ku

Kau tak tau perasaan ku
Dan ku tak mau kau tau

Aku sakit
Jika kau tau hatiku
Karna diriku tak berarti bagimu

Aku sakit
Bilakah kau sembuhkan aku
Tak mungkin, tak mungkin sungguh tidak mungkin

Award..

Award Ke-4
*
*
dapat award..nice blog..erm nice kew..
tapi happy dapt awarn nieh..tima kasih kepada yang menberi...
adiba
ok nieh lah awardnya..

*
*
so macam biasa la mestilah ada syarat yang perlu dilengkapkan..
*
*
1. Ape yang bermain di fikiran korang sekarang
hurm.penat dah keje sini..bila nak dapat keje baru..
jap lagi nak pegi pasar malam..hihik
*
*
2. Apakah nama samaran u allz
Atie
Kakak
sue
Acu
CL
*
*
3.Berikan 3 orang yang u allz sayang.
Kawan-kawan
keluarga
*nieh dah lebih dari 3 pun..hhihi
*
*
4. Panggilan untuk si dia.
Abg..
hahak..kelakr lah...
*
*
5. Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa.
erm..rahsia..hihik
*
*
6. Blog mana yang korang suke visit.
Sape yang Visit saya...
tapi selalu pape pun kat senarai best frenz..pastu baru blog2 lain..
& blog yang ada update baru..
*
*
7. Tag kan kepada 15 orang rakan blogger korang.
Ramai giler 15....huhu..nape tak 50 ja..wakakah
shah
bie
cerita aku
apex punya blog
Azrai Ahmad Zamri
Mysara Newrie
khairun nisa jalani
minemixs
QYRNDISHDUSH
Princess pink
icha
Apa khabar Orang Kampung
sabriena
eira
yang ke 15 kepada sesape yang baca nieh..hehe
*
*
hehe..biasa la..kalu ada yang dah dapat award nieh..sila lah ambik juga..sebab nieh dari CL..tuk korang..okies..

Saturday, May 15, 2010

wasiat...

wahh!! ada wasiat lah...Tak boleh buat main-main nieh..
hehe~ CL baru ja gelak-gelak-kan blogger-blogger lain yang dapat wasiat lembu nieh..
*
*
Tiba-tiba..
*
*
toin..toin...tion...
*
*
kena kat batang hidung sendiri....CL gelak sampai guling-guling sebab dapat wasiat nieh..
*
*

kepada si-lembu CL mintak maaf sebab lambat jemput..hihi nak siapkan kandang lembu dulu kuikui
*
*
si-lembu...meh ikot CL balik jom-jom....hehe
*
*
eh...ada syarat lak wasiat ni...tunggu eh si -lembu..
*
*
...........................................................................................................................................
Thank & link the person that gave you the cow

CL dapat wasiat nieh dari adiba
tima kasih ya..sebab percaya kat CL boleh jaga lembu nieh
..............................................................................................................................................
Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau 7 paling tak active

adoiyai nak kasi sapa nieh..hentam saja la..
kinakkoyu@mama*adam*
KHAIRUN NISA JALANI
minemixs
Princess pink
hafisshidah
NUR SAKINAH
yang ketujuh tuk sesape jerk.yang baca nieh..awak ler..sape lagi..

kepada yang dapat wasiat sebelum nieh ikot la korang nak buat ke tak.so tak yah la duk pertikaikan dah dapat ke belum okies...dapt dua kali tu tandanya korang disayangi oleh follower2 korang okies

............................................................................................................................................
Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tengok tv

1. minum-minum air
2. on9 gak kadang-kadang
3. messages kengkawan almaklum lah xda BF..hehe
.................................................................................................................................................
Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
tak penah kot..kalau ada pun dah lupa..sebab dah lama x buat benda pelik2 nieh..kikih
tapi CL da kawan yang suka makan pelik(bagi CL pelik lah)
dia suka mkan ~> nasi+lauk pape+sambal belacan+mayonis...
................................................................................................................................................
Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK
Tak ramai pun Cuma 542 ja...
..................................................................................................................................................
Macamane korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe…kat mana?
kat mana-mana ja..yang pasti bukan jatuh dari langit..kikih (ade kew??)
......................................................................................................................................................
akhirnya...dah habis syarat-syaratnya....ape lagi si-lembut jom balik..kikih b0oo...

P/s :- intenet CL sesangat slow..sory klu tak dapt balas kunjugan korang semua..