Followers

Friday, June 18, 2010

Patut Ke tak??




CL dpat sambung ijazah..

Tada

sebelum dapat...hari2x doa..
sekrang dapt...risau lah...
erm...

CL x tahu nak pegi ke tak...
takut la nak sambung degree...
huhu....korang rasa??
CL patut tak pergi...

kenapa ntah CL rasa tak yakin..

Monday, June 14, 2010

Bila bos panggil nama ku....




Jen..jen.jen...
bila bos panggil mesti lah semua takut kan..
dalam hati..eh ada wat salah ke..
tapi CL,
kalau bos paggil CLmesti syak satu benda jerk..
mesti CL kena ganti dia pegi site visit...

14 June 2010
B0s :- Esok saya ada krusus dengan indah water...
awak gantikan saya pergi site visit ya..
erm buat surat wakil untuk awak pergi sok.
@_@ CL dalam kerisauan...takut-takut tak tahu kat mana...

CL :- En sok site visit nya dekat mana??
BOs:- JPS seberang perai utara..
CL :- erm kat mana tu..
Bos:- kepalaBatas..jap-jap saya lukis plan pegi situ..

Tada..

nieh la plan yang bos CL kasi..
hehe..CL pun tak faham
tapi ..
setelah bos CL cerita-cerita jalan nak pegi situ..
bla..bla..dan bla...
Faham la juga..

CL :- tapi En,ape nama jalan-jalan nieh..
Bos :- Ntah saya pun tak ingat..tapi awak tahu kan..
CL :- ^_^ buat muka faham...

pastu bos pun balik....

15 June 2010 (hari nie pagi tadi)

CL bagun awal dari selalunya sebab,
nanti takut sampai lambat..
tapi kali nieh CL dah tak kalam kabut cam sebelum nieh..

Cek semua barang-barang yang perlu..

1) Lesen syarikat dan salinan
2) Surat Wakil
3) semestinya pen

4) Minyak moto.. oh kena isi dulu nieh..

semua dah..puas hati..
CL pun bertolak...

oyeh!! dah sampai JPS...
terawal 15 minit lak...

lepas tu
ape lagi daftar lah kehadiran..
dalam happy-hppy tunggu..
pastu penyelia masuk
penyelia projek bagitaw lepas nieh kita akan pergi ke tempat projek...
dia nak semua tengok tempat tu...

hurm...ingat dah boleh balik..
sempat lagi CL tanya orang sebelah..
kat mana ek...
tapi jawpanya tak tahu..
penyelia tu cakap sape tak tahu boleh follow dia..pergi sama-sama..
ape lagi CL pun ambik lah kesempatan tu..
tapi CL nek moto..dia kereta..
alah ape2 ja..yang peting usaha kan..
nasib CL sempat Follow...
masuk kawasan pendalaman sikit..
kalau pergi sendiri mesti sesat..

tengok lah sepanjang perjalan, hanya pokok kelapa sawit jerk..

AND

dah sampai tapak projek nya..

sepanjang view picture nieh adalah kawasan projek nya..

nieh...orang yang bertanya lebih lanjut..
CL awal-awal lagi dah ke moto..
anggap ja CL faham..yerk..hehe
sebab hari tiba-tiba jer mendung cam nak hujan..
baik CL balik...

The End
^_^

Sunday, June 13, 2010

Just a Quotes from my heart




I'm just living in a girl's dream..
wishing that someone will be mine...
and it will always stay the same...
i wish has someone in my life..
someone to hold, someone to love and care..
with one mind.. one soul and one heart..

You always confused me..
i don't want you in my life
i need you in my life
you're not my friend
you're my best friend
i don't like you
i hope you the one i love
I'm glad i found you because i absolutely lost without you!

i can tell you i miss you and i care you..
because you and me just a friends.
sometimes i just wish u were mine..
though i don't know whats on your mind..

no matter how i try to stop this..
i can't..now i just let it go..
never thinking about this feeling again..
it make me feel sick..
i know we will never be together..
p/s :- CL ada bakat tak...buat ayat-ayat cinta nieh..haha..
rasa ingin mencintai seseorang je..
ops!! hehe..

Thursday, June 10, 2010

it make me happy!!

Tadi On9 Tagged pastu ada menber tagged send kat comment benda-benda nie..make me happy (^_^)V


Move your mouse over the hearts XXX




Klik Bunga Tu Sampai Habis.




Bosan lah...orang yang selalu take care tiba-tiba menyepi...
No reson...hurm...
^_^

Monday, June 7, 2010

SyaH JihaN



CL suka cerita nieh..dilema antara tanggugjawab dan cinta
(^_^)V

Sinopsis

Mengisahkan seorang wartawan penyiasatan, Jihan yang menyamar sebagai dua individu yang berbeza hanya untuk mencungkil rahsia dari Tuan Haris yang disyaki bertanggungjawab ke atas kematian ayahnya. Namun kisah cinta muncul dalam hidupnya dan membawa bibit-bibit percintaan sepanjang penyamarannya, konflik bermula saat dua wanita jatuh cinta kepadanya. Dapatkah Jihan menuntaskan kejahatan Tuan Haris?.Dapatkah beliau memberkas Tuan Haris yang jahat? Dan siapakah Gadis pilihan Jihan?

Hah, macam mana semua?? Peminat Akasia TV3. Boleh lawan citer Adamaya ke?Bagi CL semua drama ada kekuatan ceritanya sendiri.Cite nieh macam lebih kepada menbalas dendam tapi diselitkan dengan kisah cinta yang banyak konflik. Jalan cerite nieh pun tak boring..menarik..

Episode 13 (7 June 2010)

Jihan telah berjaya mendapatkan kepercayaan Tuan Haris dan juga Ojie. Aisyah masih tidak puas hati dengan jiman kerana menipu diri nya hingga tersilap meanggap jihan sebagai jiman.Dalam episode sebelum nieh aisyah dah bersetuju hendak berkahwin dengan Abang Zamil. Abang zamil berpakat dengan jihan tentang aisyah. Supaya aisyah berhenti kerja disitu. Jihan mencuri henset aisyah untuk menukar No.Tel jiman supaya rahsianya tidak terbongkar.

Pelakon yang Terlibat

Fauziah Ghous, Kamal Adli, Rizman Khuzaimi, Fiza Elite, Kartina Ayob

Telah mula disiarkan

pada 17 Mei 2010 setiap Isnin hingga Khamis.

Ost Syah Jihan

Lagu Pergilah Ayu dinyanyikan oleh kumpulan The Fabulous Cats.
Sesape nak mp3 lagu nieh leh klik kat nama lagu di bawah..

Free Download Mp3
Fabulous Cats–Pergilah Ayu.mp3

Lirik OST Syah Jihan TV3 – Pergilah Ayu

Kosong hidupku tanpa mu
Cermin ku membayangkan bayanganmu
Pameran kaseh ku layu
Tiada dirimu tiada untukku
Tinggalkanku dalam anganku
Sakitku mencintaimu
Deritaku merinduimu
Lemah hati menginginkanmu
Kau hilang terus kau menyepi
Tawaku bila ku ketahui
Berita kau sudah berpunya
Hancur hatiku
Berkeping-keping jadinya
Hilangku bukan kerana cinta
Hilangku bukan untuk menyeksa
Bagiku semua tiada berharga
Biarku telan semua derita
Pergilah kau pergi dariku
Biarkan ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasehmu
Meski hati merelai
Mati hariku di kotak sepi
Di situ kau mula mahu mengenalinya
Langkahku songsang mula ku sedari
Semula ku hias kau jauh dah pergi
Putus komunikasi kau elakkan diri
Ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi
Ku ingatkan kau memori kau tutupkan telinga
Nyata tiada kita nyata tiada jalan penyambungnya
Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta
Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
Jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
Kikiskanlah pesonanya dari kedua mata
Dengan kelebihan dan kekurangan yang ada
Bahagiakanlah mereka ku doakannya
PadaMu ku pohon sucikan hatiku
Sehinga dapat melaksana kehendak dan rencanaMu Amin
Chorus
Pergilah pergilah ayu
Jangan kau
Hiraukan tentang diriku
Pergi kau pergi kau ayu
Ku anggapkan ini satu tragedi
Kau hapuskan semua yang kita bina
Kau hancurkan harapan ku
Untuk hidup bahagia bersamamu
Berkali kau bersumpah untuk berubah
Tapi janji kosongmu
Tak sudah sudah
Entah sampai bila
Kau lepaskan saja aku
Ulang Chorus
Pergilah kau pergi dariku
Biarkan ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasehmu
Meski hati merelai



p/s :- jika ada ganguan untuk degar lagu nieh disebab lagu page blog nieh..sila ke bawah untuk 'stop' or muet kan lagu blog buat sementara waktu.. (^_~)V

Oyeh!! Award lagi..



Hehe...TQ2x lagi..
sudi kasi walaupun CL suka ambik lambt..maaf-maaf semua yerk...

(^_^)V

Award ke 6

Award nieh dari minemixs..

TAHNIAH

Tarikh AWARD ini tercipta : 05 - 05 - 2010 / 3pagi :
Tarikh RASMI di sebarkan : 08 - 05 - 2010 / 3ptg :



:: PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI ::

PENCIL yang besar

Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti

Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat berkelip-kelip

jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.

Untuk maklum balas penerima AWARD ini, ikhlaskan hati untuk membuat entri/posting berkenaan AWARD ini dengan kreatif dan penuh estatik beserta FOWARD kepada 5 orang yang betul - betul layak menerima AWARD ini. anda juga boleh meletakkan AWARD ini di side bar atau dimana - mana yang bersesuaian. tinggalkan comment untuk ucapan manis anda.

ini adalah penerima2 bertuah seterusnya:-

tehramuan
mia@smile
hadihazwan
cik lynn
BlogZoro



Award ke 7


COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD

1.Apa perasaan anda...How u feel
mestilah happy.. (^_^)

2. BERITAHU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI:-

award nieh dari Abu Luqman tQ yerk..


3 Namakan lima nama yang selalu kawan panggil 5 ye

atie
kakak
acu
sue
CL


4. Apa yang anda buat semalam:-

Pergi kenduri umah saudara kul 5pm baru balik umah..malam just tengok Tv..

5. Kenapa ya Abu Luqman suka sangat dengan Kapal Ye ?

sebab leh belayar..or melambagkan sedang mencarikan ketangan..
entah..hehe
sowie tak tahu la abu luQman..

6. Lima perkara yang membolehkan kita gembira...

melihat mak gan ayah kita terseyum..
berjaya dan melihat kejayaan kawan-kawan
dapat menolong seseorang menyelesaiakan masalah
dapat hadiah yang bernilai bukan kerana harganya
dapat bersama dengan orang yang kita sayang


7. APA PERASAAN ANDA MENJADI BLOGGER.

happy sebab jadi seorang blogger walaupun masih mencari ape ciri-ciri yang CL nak bawa dalam blog CL nieh..

8. LAMAN MAYA MANA LEBIH MUDAH DIKENALI FACEBOOK ATAU BLOG. ?

kalau sekarang nie myb Fb la paling populor...hmm...blog ramai yang tak sangat sebab ia memerlukan kerajinan untuk menbuat suatu entry..dan perlu kan entry yang menarik..
tapi bagi CL..CL lebih senang degan blog...walaupun kadang2 buntu nak wat entry ape..

9. Apa sumbangan anda terhadap orang Islam yang di tindas..

CL..x mampu nak buat ape..just mampu berdoa tuk orang tersebut..dan sebarkanya kepada kawan sepuya semua boleh doakan sekali..
moga2 semua selamat...

Friday, June 4, 2010

Award + Tag


Tag ke 7 & Award ke 5

Mohon maaf dipinta kepada pemberinya..memang agak lambat..sikit...sebab terlalu sibuk.. CL dah secepat boleh untuk menjawab tag nieh dah mengambil award yang diberi..

okies..macam biasa lah.. semuanya mesti lah ada tugasan dan syarat yang perlu diselesaikan..

Tugasan TAG : Award + Tagged

(a) Buat entri berterima kasih atas award yang diberikan.

Terima kasih kepada pemberi Award + TAG ini iaitu BlogZoro
Thank you ek...

(b) Berikan kepada 10 / 20 / 30 orang rakan blog korang.

Mysara Newrie
Azrai Ahmad Zamri
cikwani
Mr.SoNix
dayang
hazliza
kinakkoyu@mama*adam*
Princess pink
hafisshidah
NUR SAKINAH
afiq danial
aQ
Keli oh keli
cik epal
shah
bie
cerita aku
apex punya blog
khairun nisa jalani
minemixs
Apa khabar Orang Kampung
sabriena
eira

(c) Beritahu kepada rakan - rakan korang bahawa mereka memenangi Award tersebut.

-done-

(d) Ceritakan 7 perkara mengenai diri sendiri.

orang penang tapi bukan anak mami
balajar politeknik - kej awam
sayangkan blog nieh walaupun xdapat habis semua masa kat sini
rumah CL tak da internet..so bila cuti ja..CL pun xda la kat blog nieh
mudah menyayangi seseorang..yang menyayangi diri ini
mudah memaafkan..setiap kesalahan..
suka kucing..

~Award~


dan kepada BlogZoro..CL ambik juga award yang BlogZoro berikan kepada followers blognyer..