Followers

Sunday, April 25, 2010

Menjawab Tag..

ok!! Tag nieh dari hafizsidah dan bella ..ke-dua2 tag nieh benda yang sama..so CL jawab serentak aja yerk..

1.Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.

ok..sesudah membuka folder lapan & cari picture ke 8...nielah picture nya..

erm picture nieh..masa CL still belajar kat poly..1 kelas pergi ke penang..drive sendiri dari Tanjung malim perak..best naik boat..kepulau..so lepak jap kat pulau..pakcik yang drive boat nieh sangat baik hati..kami boleh try drive sendiri..tapi CL tak..sebab takot..or malas..entah..hehe..tapi nieh adalah satu kenangan yang tak dapat dilupakan..

0kies..8 orang yang bertuah..sila lah jawab lak tag nieh yerk..

Monday, April 19, 2010

i love u Adamaya..

Drama-drama melayu sekarang telah menbuat CL jatuh cinta kepada si Adam.. CL susah la juga nak minat cerita melayu nieh...sebab lebih suka kepada cerita animasi like Harry Potter...cerita pertama yang CL minat adalah syurga cinta..2nd cerita Nur Kasih > heronya juga bernama Adam..belum habis jatuh cinta dekat adam Nur kasih sekarang ada Adam baru mencuit hati CL..dalam cerita Adamaya..S0 CL nak cerita sikit tentang drama Adamaya nieh..


Drama Adamaya mempunyai 23 episod sahaja yang di adaptasikan dari Filem popular iaitu “I’m Not Single”
Drama arahan Feroz Kadir ini diteraju oleh Hussein Ruffedge sebagai Adam dan Lisa Surihani sebagai Maya..so dari situlah timbulnya Adamaya tu…

ADAM + MAYA = ADAMAYA

Pelakon-pelakon lain yang juga terlibat dalam drama ini juga ialah Faizal Yusup, Diana Amir, Hamidah Wahab, Puteri Mardiana, Dian P.Ramlee, Mustapha Kamal, Hafizudin, dan ramai lagi.

Sinopsis Adamaya …

Ia mengisahkan Adam dan Maya dijodohkan keluarga masing-masing atas sebab yang kukuh. Selepas kahwin, Adam membawa Maya berbulan madu di kabin kegemarannya di kawasan pendalaman untuk mengenali Maya lebih dekat lagi.

Barulah Adam tahu isterinya suka berjalan dalam tidur dan rasa bertanggungjawab menjaga keselamatan isterinya walaupun Maya tidak menyukainya. Bagaimanapun, Adam sedar bulan madu mereka bukan hanya berdua, tetapi ada orang ketiga, Dani yang sentiasa mengintip mereka.

Dani adalah kekasih Maya di universiti dan dia sering mendesak Maya meninggalkan suaminya, tetapi Maya enggan kerana babitkan keluarga. Adam pula melayan Maya dengan baik. Beberapa tahun berlalu, mereka bahagia dengan kehadiran anak lelaki berusia empat tahun namun rumah tangga Adam dan Maya bergolak dengan kehadiran Dani yang berusaha pelbagai cara untuk mendapatkan Maya. Dani juga sanggup menceraikan isterinya kerana cintanya pada Maya. Nak tahu ending cerita nieh..tunggu @tv3..hehehe~

OST I’m Not Single – Yang Terindah nyanyian Dakmie masih lagi menjadi OST Adamaya.

Sesape nak mp3 lagu nieh leh klik kat nama lagu di bawah..

Free Download Mp3
Ost Adamaya – Yang Terindah.mp3

Lirik Ost Adamaya – Yang Terindah – Dakmie

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

video
Dari youtube > erm tak da video pun..just tuk dengar jerk..

p/s :- jika ada ganguan untuk degar lagu nieh disebab lagu page blog nieh..sila ke bawah untuk 'stop' or muet kan lagu blog buat sementara waktu.. (^_~)V

Wednesday, April 14, 2010

Penat + Bosan hurm...

Hai sayang-sayang sekalian...

PenatNya...

banyak betul la kejer...hmm..tu la manusia bila bayak keje mula la nak merungut..cam saya nieh la..ada keje cakap bayak keje penat la ape lah..bila tak da keje lak kata bowik ..adei semuanya serba x kena..x reti nak bersyukur lansung..tolong la sape-sape nasihatkan saya nieh..

pic pakcik google punya

BosanNya...

ntah la tiba-tiba saya rasa bosan sangat dengan hidup saya nieh...
bosan dengan keje sekarang...
hari-hari buat benda sama jerk!!
argh!!! nak tukar keje..erm sape lak nak amik saya keje ek...or sape2 yang da keje kosong tolong la gtaw saya ek...he~
suka sangat on9 facebo0k..sehari tak buka cam kucing kehilangan anak..hari nie rasa malasnya nak buka facebook...kenape ntah..
kalau dipikir-pikir balik lama gila tak buka..
Tagged
Myspace
Friendster
Hi5
kecian nya kawan-kawan Tag,Ms,Fs,Hi5...sowie ek..bz sesangat..huhu

pic pakcik google punya

RealityNya..

hurm...ape yang saya tahu!! ape yang saya rasa hari nie adalah bersifat sementara saja..
esok ok la kan??.. hehe betul tak??..

pic pakcik google punya

p/s :- hidup jangan tensi0n memikir benda yang tak penting...hidup mesti cam sya
like Colourful life...Chaiyuk!!!2x esok tak tahu lagi ape yang berlaku... (^_~)V just waiting...


Saturday, April 10, 2010

sesuatu yang tak patut dilupakan...

hai...pada hari ahad aman dan damai nieh..saya tak pergi mana-mana lepak kat umah ja...s0 rajin lak kemas-kemas bilik nieh..sekali jumpa lak..barang2 kesayangan saya yang disimpan sebagai kenagan..pastu terpikir..erm nak wat entri kat blog lah....tentang barang2 kenangan saya...l0ook & see...0k (^_~)V..

ok nie teddy2 bear dan barang2 yang cute semuanya...penuh dengan kenangan.. sgat2 terharu...semuanya dari pemberian kawan2 tersayang..terima kasih..

antara teddy bear

cute2 kan semua nieh

setiap barang nieh menpunyai kenangan yang tak dapat dilupakan

nie kad2 besday dari kwan2 masa saya belajar kat poly

foto kenangan

4 buku coretan kawan2

foto kenangan dengan buku nieh merupakan sesuatu yang saya sempat buat sebelum tamat poly tanda2 kenangan kami bersama..

sangat2 sedih dan rindukan kawan2..bila la kita boleh lagi sama2 macam dulu....miss u all so much..hpe kita dapat jumpa lagi..doa kebahagian dan kejayaan mu setiasa ada di dalam haty ini...

p/s :- kenangan yang ada tak kan hilang walaupun barang kenagan kita hilang..ia sentiasa kekal dalm memory..melainkan kita betul2 hilang ingatan..sanggup ke kita nak lupa kan kenangan kita...walaupun manis or pahit sesuatu kenangan tersebut..ia merupakan sebahagian darihidup kita..andai ada salah dah silap mohon maaf dipinta. buang yang keruh ambik yang jernih..


Correct timing to take water?

Hai..dah lama saya tak buat 'post' tentang info kesihatan...asyik2 tentang personal ja..hehe. Bukan ape nieh pun saya dapat maklumat dari email saya..semalam cek2 email..ada lak email..tentang masa yang betul dan perlu minum air..dan diakhir info tersebut...kena forward kepada orang lain...huh! bila di pikir-pikir balik..baik saya letak kat blog aja..yerk la..dari saya foword as email.kat sape2...memenuhkan inbox orang lain...kena lak orang tu tak suka x pasal dapt jampi serapah percuma kan..haha (^_^) ok sila baca untuk pengetahuan sendiri..


Correct timing to take water, will maximize its effectiveness to Human body:


Two (2) glass of water - After waking up - Helps activate internal organs

One (1) glasses of water - 30 minutes before meal - Help digestion

One (1) glass of water - Before taking a bath - Helps lower blood pressure

One (1) glass of water - Before sleep - To avoid stroke or heart attack




p/s :- minum air selalu yerk...sya pun tak ikut info diatas..tapi bila dah tahu..berhasrat tuk berubah..jom sama2 jaga kesihatan..

Saturday, April 3, 2010

Kalau Tak Cuba Tak Tahu kan??

assalmualaikum...

sape setuju?? betulkan kalau tak cuba kita tak akan tahu...erm cam saya la..beberapa hari yang lepas terjadi lah sesuatu kejadian nieh..
al-kisah bermula..disuatu petang..

boss :- su.. erm esok saya tak da,pergi perak..
saya :- ya..?? >muka pelik (#_#)
boss :- esok ada 4 'site visit" kawasan2 dekat2 sini..saya nak awk pegi..ok
Saya :- erm kat mana En??
Boss :- kat tasek gelugor,alor merah,permatang tok brain,padg tembusu...
Saya :- erm tasek gelugor saya taw la..yg lagi 3 tue kat mana??
Boss :- saya pun tak tahu..rasanya dekat2 sini juga..awk try call tanya & comfirkan tempat tue..

in my heart...camne nieh..tak tahu jalan (nama ja orang pneng) nak tanya boss..boss bukan orang sini..arhg!! nak mintak tolong sape nieh..
wargh!! (T_T) saya mang tak tahu jalan..huhu teringat kata2 kawan2 saya...dowang selalu ckap sya tak tahu jalan..kalu g cmpak mane2 mesti tak reti balik umah..huhu..

so saya buat keputusan call tanya orang jabatan tuh..tut..tut...

pengawai 1 :- hello selamat petang..unit ** bercakap..ape yang saya boleh bantu..
saya :- Encik..saya dari syarikat P. ent, saya nak tahu pasal site visit.. (belum sempat habis cakap)
Pengawai 1 :- cik kejap ya saya sambung ke bahagian sebut harga...

tut...tut..tut....
adoiyai..bila nak angkat nieh...penantian itu satu debaran...last2 bunyi cmnie..

tut..............

bermakna xda orang angkat..pastu call balik...jadi benda yang sama...argh tension...
huhu..cmne nieh..masuk website jabatan tuh..print dulu..erm dapat taw yang tok brain dengan pdg temusu kat penaga okla...tapi jauh la...
yang peningnya alor merah kat ne..
saya pun serch map..cari jalan alor merah..
tapi xda pun nama tempat tu dalam map..huhu boss dah lama balik..g pun time keje dah bis nie..balik dulu la..kononnya balik nak tanya ayah la kan..

malam menjelma..
sambil menonton tv..

saya :- ayah..ayah taw tak?? alor merah kat mana??
ayah :- hmm..ayah tak penah p pun..awatnya?? alor meraq ke.. (owang penang besa la laen sikit bunyi)
Saya :- bukan2..dia tulis alor merah..
Ayah :- hah! alor meraq la tu..ayh x brapa taw la..bla3.(pjg lebar)..hg call tnya abg hg la..kot2 dia boleh teman hg..
saya ;- ala...malas la..biar ja la...

time tido..huhu cmne nieh..xtaw lagi..tut2 ada msg dari bos.. . > su cmne?? dah comfirm ke tempat tue..saya reply balik > en..saya tak taw la..yang saya taw kat tasek gelugor ja..alor merah tak tahu la..tok brain gan pdg tembusu kat penaga..jauh En..erm cmne nieh??

tunggu..punya tunggu bos x reply balik..so tido ja lah...

Esok nya..masuk ja office saya terus call boss..pnjg lebar la sembg..
last2 bos ckap..takpe la awk buat surat wakil atas nama budin (bukan nama sebenar) hah nie ambik no dia call dia suruh dia p..tpi yg dekat tasek gelugor tue awak yg pegi ok..
fuhh lega.. (^_^)..setelah selesai ja semua..budin tu pun dah pergi ..saya pun siap la na pegi site visit yang dekat tasek gelugor..

tiba2 ja dapt call dari budin..

budin :- erm saya tak leh pegi la yang alor merah tue..ada hal..
saya :- la..cmne nieh saya tak tahu nak pegi situ..
budin :- alah..xpe..nanti dari site visit tasek glugor tu..dowang terus pegi alor merah..awk just follow ja dowang ek..saya betul2 ada hal nieh..

wargh!! (T_T) masalah datang balik..huhu pape pun pegi dulu lah yg tasek gelugor tue..1st time pegi site visit sowang2 nieh..saya cm alean ja kat situ..semuanya lelaki & permpuan yg agak berumur.. (lebih sikit la dari saya)
cmne aku nak mintak tolong nieh..akhirnya aku diam seribu bahasa...
after semua sain kedatangan termasuklah saya..
saya putus asa..start moto & balik...sepatutnya ada lagi satu..
masa ondaway balik tue..pk2..last2 saya patah balik..dalam hati..ala kalu tak sampai or tak jumpa pun..atleast cuba kan..

so ikot gerak hati la..masa ondaway dengan tenangnya nak pegi alor merah(macam2 ada dalam fikiran nieh)

moto saya..

tiba ja banyak kereta lalu cm rombongan..hah! hati berdetik..follow ja la dowang nie mana taw dowang pun nak pegi situ gak..
so pe lagi...pecut la..bayangkan moto nak keje kereta...takut kena tingai...masa tuh dah 100km/j tapi kereta2 tu makin jauh..terselamat..dowang benti trafit light..so masih boleh follow..
akhirnya sampai & betul tekaan dihati..nasib betul..

sampai jer situ..dah sain...

pengawai :- ok memandangkan inilokasi yang terakhir..kita jalan2 la sikit..
saya :- muka blur jerk (-_-) ikut ja la..
pengawai :- ok ikot sinie.. (masuk hutan da)
Saya :- terkedu seketika.. ya la..sya nie dengan comey dan sopan + dengan kasut bertumit..akhirnya redah ja la..

korang tegok la..semua dah masuk tinggal saya ja..yang masih pk nak masuk ke tak..

setelah selesai balik la ape lagi..ops!! nk hujan la..pecut lagi...

tamat... itu lah alkisahnya..

p/s :- jangan putus asa & kalau kita tak cuba kita tak tahu kan..