Followers

Monday, June 7, 2010

SyaH JihaN



CL suka cerita nieh..dilema antara tanggugjawab dan cinta
(^_^)V

Sinopsis

Mengisahkan seorang wartawan penyiasatan, Jihan yang menyamar sebagai dua individu yang berbeza hanya untuk mencungkil rahsia dari Tuan Haris yang disyaki bertanggungjawab ke atas kematian ayahnya. Namun kisah cinta muncul dalam hidupnya dan membawa bibit-bibit percintaan sepanjang penyamarannya, konflik bermula saat dua wanita jatuh cinta kepadanya. Dapatkah Jihan menuntaskan kejahatan Tuan Haris?.Dapatkah beliau memberkas Tuan Haris yang jahat? Dan siapakah Gadis pilihan Jihan?

Hah, macam mana semua?? Peminat Akasia TV3. Boleh lawan citer Adamaya ke?Bagi CL semua drama ada kekuatan ceritanya sendiri.Cite nieh macam lebih kepada menbalas dendam tapi diselitkan dengan kisah cinta yang banyak konflik. Jalan cerite nieh pun tak boring..menarik..

Episode 13 (7 June 2010)

Jihan telah berjaya mendapatkan kepercayaan Tuan Haris dan juga Ojie. Aisyah masih tidak puas hati dengan jiman kerana menipu diri nya hingga tersilap meanggap jihan sebagai jiman.Dalam episode sebelum nieh aisyah dah bersetuju hendak berkahwin dengan Abang Zamil. Abang zamil berpakat dengan jihan tentang aisyah. Supaya aisyah berhenti kerja disitu. Jihan mencuri henset aisyah untuk menukar No.Tel jiman supaya rahsianya tidak terbongkar.

Pelakon yang Terlibat

Fauziah Ghous, Kamal Adli, Rizman Khuzaimi, Fiza Elite, Kartina Ayob

Telah mula disiarkan

pada 17 Mei 2010 setiap Isnin hingga Khamis.

Ost Syah Jihan

Lagu Pergilah Ayu dinyanyikan oleh kumpulan The Fabulous Cats.
Sesape nak mp3 lagu nieh leh klik kat nama lagu di bawah..

Free Download Mp3
Fabulous Cats–Pergilah Ayu.mp3

Lirik OST Syah Jihan TV3 – Pergilah Ayu

Kosong hidupku tanpa mu
Cermin ku membayangkan bayanganmu
Pameran kaseh ku layu
Tiada dirimu tiada untukku
Tinggalkanku dalam anganku
Sakitku mencintaimu
Deritaku merinduimu
Lemah hati menginginkanmu
Kau hilang terus kau menyepi
Tawaku bila ku ketahui
Berita kau sudah berpunya
Hancur hatiku
Berkeping-keping jadinya
Hilangku bukan kerana cinta
Hilangku bukan untuk menyeksa
Bagiku semua tiada berharga
Biarku telan semua derita
Pergilah kau pergi dariku
Biarkan ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasehmu
Meski hati merelai
Mati hariku di kotak sepi
Di situ kau mula mahu mengenalinya
Langkahku songsang mula ku sedari
Semula ku hias kau jauh dah pergi
Putus komunikasi kau elakkan diri
Ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi
Ku ingatkan kau memori kau tutupkan telinga
Nyata tiada kita nyata tiada jalan penyambungnya
Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta
Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
Jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
Kikiskanlah pesonanya dari kedua mata
Dengan kelebihan dan kekurangan yang ada
Bahagiakanlah mereka ku doakannya
PadaMu ku pohon sucikan hatiku
Sehinga dapat melaksana kehendak dan rencanaMu Amin
Chorus
Pergilah pergilah ayu
Jangan kau
Hiraukan tentang diriku
Pergi kau pergi kau ayu
Ku anggapkan ini satu tragedi
Kau hapuskan semua yang kita bina
Kau hancurkan harapan ku
Untuk hidup bahagia bersamamu
Berkali kau bersumpah untuk berubah
Tapi janji kosongmu
Tak sudah sudah
Entah sampai bila
Kau lepaskan saja aku
Ulang Chorus
Pergilah kau pergi dariku
Biarkan ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasehmu
Meski hati merelai



p/s :- jika ada ganguan untuk degar lagu nieh disebab lagu page blog nieh..sila ke bawah untuk 'stop' or muet kan lagu blog buat sementara waktu.. (^_~)V

9 comments:

Amieynna Amin said...

suke citer ni.. tapi da yk episod terlepas..
thanks for the link mp3...

Colourful life said...

~>Amieynna Amin
hehe sama Cl pun kadang2 terlepas gak..hehe
same2..^_^

izyanty collection said...

saya xsuka sgt cite nie,2 pasal sllu terlepas huhuhu....

Colourful life said...

~>izyanty collection
xpe..setiap orang ada minat masing2..kan2

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

Bie blom tgk lgi cite nie...nampak sgt Bie nie ketinggalan ahaha

nisa said...

xske tgk cter ni.. mcm xphm.. pstu ngantok.. hehe..

Colourful life said...

~>bie
hehe...cite nieh x best cm cite adamaya... ^_^

~>nisa
mula2 x fhm gak..lam2 tgok ok jerk.. ^_^

mahira oya said...

cite nih tgk tbe2..tp mmg x tgk awl2..x paham pape..hehe

Cik Kyla said...

huhu. cite ni tgk sekerat je ending die x tau cm mne. -.-