Followers

Saturday, July 23, 2011

(^_^)V Ingatlah...


‘Enter’ the masjid,
‘Forward’ your solat,
‘Download’ pahala,
‘Firewall’ your iman,
‘Backspace’ from syaitan,
‘Bookmark’ to ALLAH SWT,
`Delete’ ALLAH’s enemies,
‘Copy paste’ from the Al-Qur’an and Sunnah,
‘Help’ your muslim brothers n sisters,
‘File’ your amal,
‘Edit’ your akhlaq
‘View’ your good and bad deeds,
‘Search’ the straight and right path,
And InsyaALLAH you will never get ‘virus’

Wednesday, July 13, 2011

Angry Birds

(-_-")v


hurm,popular betul game nieh sampai ada dalam soalan exam,


sumber picture dari Oh!media @ fb

CL dah try main, bagi CL biasa-biasa jer game nieh,tapi cL tak suka sangat bagi CL tak best..CL suka main Game Plants Vs Zombies

*
*
(^_^)V sekarang main untuk dapatkan 'Gold Sunflower tropy' lak...


Sunday, July 10, 2011

lisa oh lisa...

assalamualaikum...
Tiba-tiba ja nak cerita pasal Lisa Surihani,
haha, tak da la..sebenarnya tadi lisa jadi artis jemputan dalam program TV3 iaitu 'Jangan Tidur Lagi' hehe
sebagai peminat Lisa mesti la CL tengok okeh..
ape yang menarik, Rahsia Lisa cuba dibongkar.. iaitu sapa gerangan 'baby' yang disebut lisa masa menjawab telephone..haha kantoi,tapi sampai akhirnya lisa berjaya sembunyi kan.. okeh sape-sape yang tahu sila bagitaw CL ok...

second yang di bongkar kan adalah, lisa tak boleh sebut huruf R rupanya.. comel ja bila dia kena ikot cakap pengacara cilik bercakap..
comel kan mereka berdua nieh mia sara nasuha dan lisa surihani..
suka tengok kalau mereka berlakon bersama-sama.

Friday, July 8, 2011

Terus ke depan..jangan toleh lagi...

Assalamualaikum,
Allhamdulilah,result semester 2 dah keluar pagi tadi..walaupun keputusan tak da la sebaik mana tapi CL bersyukur..kerana itulah yang CL dapat atas usaha yang CL berikan..
untuk sem depan CL perlu berusaha lebih lagi la..untuk dapat keputusan yang lebih elok..insyallah..

okeh! CL dah tak nak toleh kan berlakang lagi yang lepas tu lepas la yerk...
Sekarang nieh pun Cl lebih memahami erti sebuah kehidupan..jalinan kasih sayang antara keluarga,sahabat...dan yang tersayang...

Hubungan CL dengan keluarga kandung CL bertambah erat,myb CL dah matang dalam memikirkan soal kehidupan dan lumrah dunia, redho dalam setiap apa yang berlaku serta serahkan semua beban yang dipikul kepada Ilahi..Kalau lah arwah ayah CL dapat lihat semua nieh..moga-moga rohnya dicucuri rahmat..Setiap kali pergi umah ayah,CL rasa cam ayah ada lagi...disitu..walaupun seisi keluarga masih merasai kehilangan tapi kami tabah menghadapinya...

Hubungan CL dengan keluarga angkat makin baik...CL dapat menerima sayang yang mereka cuba berikan dah CL menerima mereka seadanya dan menyayangi mereka..sentiasa berharap dapat mengurangkan beban dan kesusahan yang mereka hadapi tuk CL selama ini..

Hubungan CL dengan sahabat-sahabat CL, semuanya baik CL menghargai mereka sebagai sahabat CL...dan sayangkan persahabatan yang terjalin selama ini.Selain CL dah ada sahabat daripada kalangan blogger...lihat ditepi blog CL ada Best frenz here...ada 11 blogger semuanya, 10 darinya memang kawan yang CL kenal..tapi 1 darinya memang CL betul-betul kenal di alam blogger ini..Terima Kasih Bie Azreena kerana banyak membantu CL dalam membina blog nieh serta setiap coment yang diberi setiap kali CL tulis post baru..

Hubungan CL dengan yang tersayang, erm walaupun kami masing-masing Bz dengan hal masing-masing tapi CL percaya kepadanya dan sentiasa bersabar untuk teruskan hubungan ini..

okey... sekarang tahu kan kenapa CL dah tak nak toleh belakang lagi..kalau toleh pun mungkin hanya mengenang kenangan lalu dan mengambil pengajaran tuk masa hadapan..kalau tak ada yang dulu mana datangnya yang sekarang pulak kan!!!

Bye!!
Senyum itu penawar (^_^)V

Saturday, July 2, 2011

Akukah tulang rusuknya...

Assalamualaikum,
Akukah tulang rusuknya?? merupakan soalan yang sedang bermain di fikiran CL...
Sebelum nieh CLselalu rasa , CL dilahirkan didunia ini hanya untuk menyayangi bukan untuk di sayangi....
Tapi sekarang,dah tak lagi...apa yang CL harapkan selama ini adalah disayangi oleh orang yang CL sayang...

Allhamdulilah...Allah makbulkan Doa CL...
dia Call CL setelah sekian lama mendiamkan diri...dan bertanya kembali tentang perasaan CL..
CL mengaku selama ini CL ada rasa sayang dengan dia..tapi CL tak penah mengaku..mungkin CL takut..dan dia tak yakin dengan CL akan jadi lebih dari seorang kawan..akhirnya CL pendamkan semuanya sendiri... (banyak hal berlaku hingga CL rasa sedih sangat dan fikiran selalu melayang..sehinggakan kawan2x CL cakap CL seorang blur banyak konflik yang berlaku ,pada masa tu CL hanya berharap kawan2x CL memahami keadaan CL.. kerana CL x mampu tuk cerita..insyaallah CL akan kembali jadi seperti dahulu )

Tapi apa bezanya sekarang dengan dulu adalah..dia tahu CL sayangkan dia..
Dia merupakan lelaki pertama yang CL sayang...dia membuatkan CL jadi berani untuk menyayangi seorang lelaki..sebelum nieh CL hanya sayangkan kawan2x perempuan dan tak berani @ confident untuk bercakap dengan lelaki...tapi untuk dia CL usaha juga...betapa berusahanya CL untuk menjawab setiap panggilan telephone nya...

Tapi itu hanya untuk sekarang... untuk masa depan kita tak tahu kan... apa yang akan berlaku adalah yang terbaik untuk kita.. kita hanya mampu berdoa.. jodoh pertemuan adalah rahsia Allah..
korang semua berdoa ya untuk CL agar berkekalan hubungan ini..

I luv you...D