Followers

Sunday, May 30, 2010

cuti-cuti korang buat ape eh...



cL bila cuti ja...tak ada pikir benda lain...
walau sibuk cmne pun CL akan pk gak cmne nak luangkan masa sama dengan kawan2x..
sowie entry nieh agak kalam kabut sikit lah...rasa nya lah...


so minggu lepas CL.. hangout dengan menber jer...
dah lama x jumpa...kan

jumaat (cuti wesak)

lepak dari pukul 3pm sampai kul 7.30pm..
nasib tak kena halau oleh tuan rumah..yerk la..lama lak...hahak
lepak-lepak umah menber kumpul ramai-ramai...
kebetulan lak..nora (kwan time sekolah) ayah dia buat makan-makan sikit..
so semua lepak kat umah dia la..
menber yang ada...sumayyah,hana,linda,syida,noraHari sabtu

Tengahari :-
pegi kenduri umah menber..
nama farihah & amirul..pasangan ini bertemu masa g krusus sama-sma..alhamdulilah..akhirnya sampai gak ke jinjang pelamin..moga kekal higga akhir hayat yerk..
sesuai gitu...hahak


Petang lak :-

pergi ke padang kota lama.. Penang..
untuk jumpa zue..dak ipoh..dia datang umah akak dia kat sg pinang..so ambil kesempatan nieh tuk jumpa..huhuk lama tak jumpa nieh..dah 1tahun tak jumpa taw..
rindu sangat-sangat..
nie la menber CL + family dia..


kalau dah sampai padang kota tu..x sah la kalu tak pekena pasembur + laksa penang..
nyami2x

okies nieh kat padang kota

Ahad

window shoping @ jusco..
tengok wayang cite Prince of Persia The Sands of Timemenber
yang join sekali haryani,suhana,norhidayah,syida,siti hajar..
keluar rumah..pagi..balik umah malam..hahak...

makan dulu...
pastu baru tengok wayang ..ahakz..

Thursday, May 27, 2010

sibuk..apakah?? hehe




CL + busy
x
x
x
x
x
x
busy lagi...


sebelum mula kerja...


semasa kerja..


50% finished
tunggu bos bagi arahan seterusnya..

entry yang pendek..sebab memang tengah banyak keje..tapi sempat lagi take picture..ahakz..

p/s :- sory sebab tak dapat nak balas kunjungan semua..esok cuti..selamat bercuti semua..

Monday, May 24, 2010

erm...tag jugak..

Tag-Ke6

hmmm...banyak lak CL kena Tag.... tapi CL selalu jawab lambat sory kepada yang berkenaan..tag nieh dari..ZAHIDAH

1. Apa tindakan anda bila dengar bunyi kilat dan petir?

dalam banyak-banyak bunyi,bunyi kilat la CL paling takot..huhu
bila degar kilat ja...CL jadi budak baik..diam jerk..
kalau tengah tgok TV comfirm CL tutup TV..


2. Reaksi anda bila ada orang mengutuk anda?

yeh!! dapat pahala free rini...hihik..walaupun dalam hati nie sedih ja..sampai aty kutuk..huhuk

3. Reaksi anda bila terjumpa dengan artis kegemaran anda?

boleh take pic....TQ..erm nak autograf boleh.. (gaya dak malu2x..ahakz..)

4. maxis or celcom. which one ur refer?

dua-dua lah..ahakz..

5. nyatakn 3 bad habit anda.

suka merajuk..
kadang-kadang bagun lambat..
suka pk benda yang tak penting..kadang2 menyusahkan diri sendiri dan orang lain..


6. Apa yang akan anda lakukan jika org lain sibuk mengenai hal anda.

erm...shhh!! kenape nak tahu nieh....xpenting pun..dah2..pegi jauh2..
hehe..ayat selamt ke camnie??..

7. Adakah anda mempunyai ramai peminat?

ntah..xda kot..xda pun datang mintak autograf...outh!! ingat artis ke..ahakz..

8. Apa reaksi anda bila terkentut kuat/busuk di khalayak ramai?

terdiam..malu kot...cepat2 ja nak beredar dari situ..malu2..huhu

...............................................................................................................................................

RANDOM QUESTION ABOUT YOUR RELATIONSHIP


1. State the date u have declared with ur first couple?

haha..xingat dah hilag ingtan about this..hehe

2. Adakah anda akan terus berhubung dengan bf/gf anda sekiranya clash?

x kot...sebab..ntah..hehe

3. Apa yang akan anda lakukan sekiranya merindui bf/gf anda?

erm..msg kawan2 yang boleh buat lupakan perasaan tu..
x mungkin kerana sayang....hanya terganggu oleh perasaan.. (alyah yang cakap)kikih

4. Adakah anda mempercayai bf/gf anda seratus peratus?

ohh!! tidak....bf ja pun..belum tentu dia jujur dengan kita..ahakz..so x percaya sangat lah..

5. How ur first date with ur first couple?

KFC..erm..hehe kelakar..malu2..

6. Adakah anda rasa bf/gf anda pandai memujuk?

rasa tak kot...dia pandai bagi alasan ja..pastu xjadi la marah sebab alasan yang bernas..kenape begitu..

7. Apa reaksi && tindakan anda bila bf/gf anda menghabiskan kredit utk org lain?

myb kawan2 lama dia kot..dia rindu..or dia ada urusan..lain..xpe2..jangan sampai xda crdit tuk gf dia sudah lah..

8. What are u going 2 do if ur besties have a relation with ur ex?

asalkan bahagia..it's ok..

9. Adakah anda menelefon bf/gf anda bila disuruh?

ya..

10. Apakah reaksi anda bila bf/gf anda masih berhubungan dengan ex mereka?

mesti la.jeles....hehe

blogger victims?

kepada sesapa yang baca nieh lah..
kecian lak nak kasi kat blogger2 lain..panjag sangat.
.erm...sape yang rajin jawab silalah ambik yerk..


Sunday, May 23, 2010

lagi...TAG..

Tag-Ke5

Cl dapt Tag nieh dari.. adiba

1). Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?

erm..first tanya dia nape wat camtu..rasanya CL xkan percaya dia lagi lepas nie..xtahu lah sebab tak penah lagi alami situasi camnie..dan harap xda..menber CL cmnie..

2). 6 orang di hati anda?

ain,ejad,zue,nisa,feez,sumayyah

3). Anda rasa anda comel?

comeil kot.sebab ada menber CL puji CL comey..hihik
hahaha..terperasan disitu..

4). Single or taken?

complicated

5). Blog yang anda suka?

blog yang CL selalu jalan-jalan .tu la yang CL suka..hehe

6). Adakah bilik anda kemas setiap hari?

biasa2 ja..x kemas sangt tak beselerak sangat..tapi CL mang rimas kalu bilik tak kemas..

7). Lagu terakhir yang anda dengar?

shahir-kebahagian dalam perpisahan..

8). Last text massage?

xda lg.nant kalu pape kita gtaw ~> kepada Dka Wawa


9). Last phone call?

feez call..sembang2...1jam..uitz lama lak..hehe..biasa la bila sembg mana nak perasan bape lama..

10). Hari terakhir anda menangis?

sabtu lepas kot..tg0k cite hindustan sedih lak..kikih

11). List lima kaler favourite anda
i) pink
ii) biru
iii) hijau gelap
iv) merah
v) unggu

12). Orang terakhir anda ber YM

feez...ehem..dak nie lagi..wakakah

13). Game paling anda suka

banyak sangat...semua lah game2 yang best..hihik

14). Adakah anda peminat MCR?

MCR?? ape kebeda nieh...xtahu pun..haha wujud kew orang nieh..

15). Apa perasaan anda jawab tag ni?

suka jerk + malas nak jawab soalan2 nieh...xda ke tag kira2..asyik2 buat karangan ja..wakakah

16). Anda rasa tag ni best?

best lorh..kalau tak best xda la CL nak buat...hehehe

Tag lagi 10 orang

ehem...haha sape nieh...CL bagi ja yerk..ikot la nakbuat ke tak..

Mysara Newrie
Azrai Ahmad Zamri
apex punya blog
cerita aku
cikwani
Mr.SoNix
dayang
hazliza

selebihnya kepada yang baca nieh..

korang jawab la pulak yerk..hahak


Tuesday, May 18, 2010

Wali band -Aku Sakit

Hai..semua..
CL suka lah lagu lagu Wali band-aku sakit
Rajin lak CL buat Movie maker pastu upload kat youtube degan post blog.....Video nieh hanya menggunakan picture-picture pakcik google..kikih..

jika ada gangguan untuk dengar lagu nieh disebab lagu page blog nieh..sila ke bawah untuk 'stop' or muet kan lagu blog buat sementara waktu.. (^_~)V

Ok nie video-nya..


Sesape nak mp3 or video lagu nieh leh klik kat nama lagu di bawah..

Free Download

Mp3

Wali band-aku sakit.mp3
video
Wali band-aku sakit.wmv


Lirik Lagu Wali band-aku sakit

Aku sakit
Bila menatap matamu
Sadarku bahwa engkau bukan milikku

Aku sakit
Bila ku mengagumimu
Sadarku kau tak pernah mengagumi ku

Bangunkan aku dari tidur panjangku
Sadarkan aku dari mimpi tentangmu
Ku salah bila ku berharap padamu
Salah ku paksa kau tuk mengagumi ku

Kau tak tau perasaan ku
Dan ku tak mau kau tau

Aku sakit
Jika kau tau hatiku
Karna diriku tak berarti bagimu

Aku sakit
Bilakah kau sembuhkan aku
Tak mungkin, tak mungkin sungguh tidak mungkin

Award..

Award Ke-4
*
*
dapat award..nice blog..erm nice kew..
tapi happy dapt awarn nieh..tima kasih kepada yang menberi...
adiba
ok nieh lah awardnya..

*
*
so macam biasa la mestilah ada syarat yang perlu dilengkapkan..
*
*
1. Ape yang bermain di fikiran korang sekarang
hurm.penat dah keje sini..bila nak dapat keje baru..
jap lagi nak pegi pasar malam..hihik
*
*
2. Apakah nama samaran u allz
Atie
Kakak
sue
Acu
CL
*
*
3.Berikan 3 orang yang u allz sayang.
Kawan-kawan
keluarga
*nieh dah lebih dari 3 pun..hhihi
*
*
4. Panggilan untuk si dia.
Abg..
hahak..kelakr lah...
*
*
5. Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa.
erm..rahsia..hihik
*
*
6. Blog mana yang korang suke visit.
Sape yang Visit saya...
tapi selalu pape pun kat senarai best frenz..pastu baru blog2 lain..
& blog yang ada update baru..
*
*
7. Tag kan kepada 15 orang rakan blogger korang.
Ramai giler 15....huhu..nape tak 50 ja..wakakah
shah
bie
cerita aku
apex punya blog
Azrai Ahmad Zamri
Mysara Newrie
khairun nisa jalani
minemixs
QYRNDISHDUSH
Princess pink
icha
Apa khabar Orang Kampung
sabriena
eira
yang ke 15 kepada sesape yang baca nieh..hehe
*
*
hehe..biasa la..kalu ada yang dah dapat award nieh..sila lah ambik juga..sebab nieh dari CL..tuk korang..okies..

Saturday, May 15, 2010

wasiat...

wahh!! ada wasiat lah...Tak boleh buat main-main nieh..
hehe~ CL baru ja gelak-gelak-kan blogger-blogger lain yang dapat wasiat lembu nieh..
*
*
Tiba-tiba..
*
*
toin..toin...tion...
*
*
kena kat batang hidung sendiri....CL gelak sampai guling-guling sebab dapat wasiat nieh..
*
*

kepada si-lembu CL mintak maaf sebab lambat jemput..hihi nak siapkan kandang lembu dulu kuikui
*
*
si-lembu...meh ikot CL balik jom-jom....hehe
*
*
eh...ada syarat lak wasiat ni...tunggu eh si -lembu..
*
*
...........................................................................................................................................
Thank & link the person that gave you the cow

CL dapat wasiat nieh dari adiba
tima kasih ya..sebab percaya kat CL boleh jaga lembu nieh
..............................................................................................................................................
Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau 7 paling tak active

adoiyai nak kasi sapa nieh..hentam saja la..
kinakkoyu@mama*adam*
KHAIRUN NISA JALANI
minemixs
Princess pink
hafisshidah
NUR SAKINAH
yang ketujuh tuk sesape jerk.yang baca nieh..awak ler..sape lagi..

kepada yang dapat wasiat sebelum nieh ikot la korang nak buat ke tak.so tak yah la duk pertikaikan dah dapat ke belum okies...dapt dua kali tu tandanya korang disayangi oleh follower2 korang okies

............................................................................................................................................
Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tengok tv

1. minum-minum air
2. on9 gak kadang-kadang
3. messages kengkawan almaklum lah xda BF..hehe
.................................................................................................................................................
Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
tak penah kot..kalau ada pun dah lupa..sebab dah lama x buat benda pelik2 nieh..kikih
tapi CL da kawan yang suka makan pelik(bagi CL pelik lah)
dia suka mkan ~> nasi+lauk pape+sambal belacan+mayonis...
................................................................................................................................................
Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK
Tak ramai pun Cuma 542 ja...
..................................................................................................................................................
Macamane korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe…kat mana?
kat mana-mana ja..yang pasti bukan jatuh dari langit..kikih (ade kew??)
......................................................................................................................................................
akhirnya...dah habis syarat-syaratnya....ape lagi si-lembut jom balik..kikih b0oo...

P/s :- intenet CL sesangat slow..sory klu tak dapt balas kunjugan korang semua..

Tuesday, May 11, 2010

Bila dah macam-macam hal..

nieh pic JKR utara
*
*
semalam CL kena pegi Site visit lagi..
sebenarnya CL terlupa...nasib bos ingat..tapi CL pakai baju kurung huhu
..............................................................................................................................................................
Boss :- hari nie kamu pergi sendiri ya saya ada hal..
CL :- eh?? hari nieh eh.. (@_@)
Boss :- ya. 11/5 ri selasa kan..
CL :- ops! saya gatkan esok..

Fuhh!! nasib dekat pejabat jurutera daerah JKR utara ja..Pe lagi cam besa CL mesti lah merempit pegi sana...sampai2 ja sana nak tulis kehadiran sekali....

Pegawai :- Saya nak salinan lesen syarikt..(bagitaw kat semua)

alamak...CL lupa photostat..bawa yang asal ja..terus CL kuar dari bilik tu jelajah satu ofis jKR cari mesin photostat..last2 dapt tapi pekeje JKR tu cm tak iklas ja..dia kata nie hak kerajaan mana leh suka2 je photostat..tapi CL dah tak da pilihan...huhu kata la ape pun CL trima janji boleh photostat..

pastu CL tak bawa pen la pulak...adus!! pe lagi..

CL :- En boleh saya pinjam pen..
Org x Kenal :- oh...boleh2..
CL :- ambik trus tulis pastu kasi pen tu balik..

lepas dah selesai hal tu dengar lak taklimat dari jurutera daerah..

Nieh jurutera daerah..tengah bagi taklimat..

JD :- lepas taklimat nieh nanti kita akan p ke tapak projek..
.............................................................................................................................................................
alamak 1 lagi masalah..tempat tu jauh lak..comfirm kalu naik moto x sempat nak kejar nanti..so CL msg kat bos CL camnie.. En sya dah ada lam bilik mesyuarat dah tanda kehadiarn tapi JD ckap kena pegi tapak projek tuk tanda kehadiran lagi sekali..jadi cmne yerk...

boss CL call..erm xpe lah tngu situ nanti sya pergi jemput...

adei!! tak ke pening..kan bagus kalu bos CL datang ja gan CL tadi..


nieh orang yang CL tak kenal pun..tapi CL wat cm kenal..kikih..dowang pun datang sebab yang sama dengan CL.
...............................................................................................................................................................
lepas bis ja taklimat..JD ckap semua kumpul kat caltex Raja uda nanti kita pi sama2..
sebab ramai yang tak tahu tempat tu kat mana...
hurm...

Sebelum CL pegi sempat berpesan dekat mto..duk diam2 kat JKR nieh eh..jap g CL datang amik..


nie caltex..Raja Uda..
sebenarnya bos CL pun tak taw...puas la dia menelefon kawan2 nya tuk tahu caltex raja uda kat mana..CL lagi tak tahu kot...Boss CL drive kete 140km/j taw...iskh2..mngabil masa gak la..kalu nek moto tak taw lah cmne kan..kikih

setelah itu aksi folow menfollow..yerk la..masing2 tak taw jalan...sekali tgok cm rombogan pun ada..hahaha...
abaikan ja 3 org nieh..CL pun x kenal...

setelah sampai..
tapak projeknya..dekat semak tu...
CL berbaju kurung ok..tolong la faham..huhu
boss CL x nak turun..dia suruh CL ja..adei..
last2 CL pegi tulis kehadiran ja bos CL call.ckap x yah la dengar taklimat..
So CL pun xda la dengar..trus masuk kete..kami pun balik..
boss CL antar kat JKR..
pastu CL pun balik lah ofis

huh...penat betul...

Monday, May 10, 2010

Pergi kFc...layanan yang baik..

Nieh kfc kepala batas..
hai semua..mesti pelik kan...poyo ja cite pasal kFc lak..semua penah pergi kot..kan??sebenarnya ada kisah disebaliknya..jom baca...

ok..camni lah nak dijadikan cerita...suatu hari CL pergi la KFC..hajat dihati nak beli bawa balik makan kat rumah ja..

KFC :- Selamat datang..makan sini or bungkus.
CL :- bungkus
KFC :- ye..ok..
CL:- saya nak 7 ketul ayam+ 1 popcorn
KFC :- lagi..air??
CL :- x nak..
KFC :- ayam spicy or original..
CL :- spicy 3 original 4...

CL tuggu la kejap proses mengbungkus...pastu..

KFC :- cik ayam spicy habis la..boleh tunggu sekejap.
CL :- ok..(xda rasa marah pun)
KFc :- cik sila duduk dulu sambil kasi air..
CL ;- pelik tapi ambik ja la..pastu terus duduk..

sebenarnya tak lama pun..smbil2 tunggu tu cL main game kat henset.. x sempat CL nak minum.

kFc :- cik dah siap..
cL :- terus bayar & keluar..

sebenarnya CL cuma nak gtaw yang layanan kat Kfc tu baik sgt..hehe


nie la airnya..

Award Frienship..



1. COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY , APA PERASAAN ANDA ?

CL rasa happy dapat award nieh..kerana nieh kan award friendship...

2. BERITAHU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI

3 NAME THAT PEOPLE CALL YOU:-

atie,aty,sue,kakak,acu,cL

4. THING YOU DONE YESTERDAY:-

on9,lepak dengan sepupu,pergi maybank,pergi pasar tani,tengok lagi movie upin-ipin,tgok tv cite pensil,mentor..

5. FIVE WAYS TO BE HAPPY...

baca komik,main dengan kucing,mendiamkan diri sambil melihat karenah orang lain,menbuat kawan happy,shoping myb...

6. APA DALAM FIKIRAN ANDA , BILA ANDA MENJADI KAYA ?

hause,car,melancong,shoping,study
mekkah

CL kasi Award nieh :-

Kepada Semua Follower CL..okies..Ramai lah nak senaraikan..hope semua sudi ambik ek..CL betul2 iklas nieh...sape yang ambik dah buat nnt gtaw kat CL eh..tima kasih yerk...
love u all.. (^_~)V


Saturday, May 8, 2010

comielnya....

comeil lah..suka sangat


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


comel kan semua pic2 nie.

Friday, May 7, 2010

Lagi...tag-tag-tag.....

Tag Ke-4

Haha..ada tag lagi..hehe dapat tag nieh pun rasa cam dah lama gak...hehe sowie lambat juga CL buat eh...kikih..ok CL Di tag- Oleh minemixs ..hehe...Kemalasan CL terserlah bila CL jawab tag nieh lambt..hehehehe

Menjawab tag bermula...rupa2nya sebuah jam...kikih



*5 facts about me*
- Orang Penang tapi bukan anak mami ek..hehe
- Anak ke3 dari 8 adik beradik / anak bongsu....eh pening lah...kikih
- sebenarnya saya kembar..kikih percaya tak??
- nak tukar keje baru...sebenarnya nak sambung belajar juga..isk mana satu nieh..
- suka lepak kat pantai....

*5 things that scares me*
- Mestilah Pencipta dunia nieh...
- Panggilan intebew...hehe
- Surat mintak hutang~>PTPTN...muda2 lagi dah ada hutang iskh2
- Bila kawan2 merajuk or terbuat kawan jadi sedih...argh!! x nak...huhu
- Tempat yang gelap...

*5 words i say a lot*
- Rindu
- Ingat lagi x
- bila
- sesaja ja
- dia lah

*5 valuables in my life*
- keluarga tercinta
- kawan-kawan tersayang
- barang pemberian dari seseorang (x kira lah sape pun)
- jam tangan (sebab beli sama dengan kawan)
- cermin mata (kalau tak da rabun la CL)..hehe


*5 of my first times*
- Drive kete sorang2 baru2 nie ja...walaupun dah da lesen kete dah 3 tahun..hehe
- kejer..ler..macam2 hal lah..kikih
- tak suka BI tapi tiba2 dapt A tuk semester akhir...pelik!!
- dapat matematik 100markah..hehe
- terima adiah paling mahal ~> home teater masa besday 5/2/2010 haritu..tq..

Untuk yang bertuah aja nieh..hehehe

~>hadi hazman portfolio
~>kinakkoyu@mama*adam*
~>hikayat stoken berlubang
~>wani chiwani kechiwa
~>kepada yang baca entry nieh...hah!! kamu lah sape lagi..ape duk toleh kiri kanan.. kamu ler..oitz..CL nampak lah..cepat buat...hehehe

Thursday, May 6, 2010

Semalam kan.... n_n

semalam CL pegi intebew kejer..hehe doakan CL dapat eh keje tu eh..

Jawatan :- kerani
Tempat : Ni0sh cawagan Utara ( National Institute Of Occupational Safety And Health)

...........................................................................................................................................................

Erm intebew semalam biasa-biasa ja...CL pegi gan menber..tapi Kalam kabut sikit sebab 1st tu CL dapat tahu intebewnya kul 2ptg...tapi pagi semalam call tuk confirmkan tiba2 ja tukar kul 11 pagi lak..huhu kul 10.30 pg cL ada kat umah lagi taw....tensi0n ja...

Masa sesi intebew :-

CL masuk intebew dulu sebelum menber CL....(^_~)V.. CL terlebih ramah la pulak...menber CL ckap masa CL tengah intebew dia dgar pengawai2 tu gelak sampai dengar kat luar bilik ..Tapi CL x sedar pun yang pengawai2 kat situ gelak..he~ CL terbuat lawak ke... (@_@) (*_*)(#_#)(T_T)(^_^)(n_n)(u_u)(~_~)(^_~)

nieh lah menber CL > dak Guar Chempedak>Kedah


Wednesday, May 5, 2010

Ops!! Ada Tag Lagi..

Tag Ke-3

Iskh!!! Ada lagi tag nieh...so CL kena lah jawab..macam biasa la kan...hehe, erm tag nieh pun dah lama gak rasa nya..sory yerk sebab lambat jawab..Ok tag nieh datang nya dari
icha , Jom tengok ada ape kat tag nieh..

Bold the statements that ARE true to you. Italicize the statements that you WISH were true. Leave the fibs alone. Then, tag 5 people to do the same test.

* 170cm tall.
* I don’t know what I want at the moment.
* I’m not happy.
* I hate my friends.
* I hate my life.
* I hate my grades.
* I can drive.
* I’m bored of driving.
* I have a white handbag.
* I love dancing.
* I go clubbing every week.
* Shopping is bullshit.
* I have a tattoo of a star.
* I got my navel pierced.
* I have friends that take drugs.
* 90% of my friends smoke.
* I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.
* I’m studying Fashion.
* I have a business running.
* I hate cartoons
* I hate someone.
* I have 10 Lollipops handbags.
* I buy CLEO every month.
* My parents don’t know about my blog.
* I have an iPod.
* I don’t have faith in the current “one”.
* My school mates know about my blog.
* I wanted to be a fashion designer.
* I love rock emo bands.
* I hate it when people cancel last minute meet ups.
* I’m a rebel.
* I don’t believe in love.
* High school's filled with drama.
* My parents have faith in me.
* I’ve bought shoes this month.
* A blogger bitched about me before.
* I hate sports.
* I heart Italian food.
* I hate meeting new people.
* I hate nail polish.
* The mother bear gives me hugs.
* People should start appreciating me.
* High school was the worst time of my life.
* I have red hair.
* One Utama is my second home.
* I’m a guy.
* I’m scared of my Biology result exam which I’m going to face someday tomorrow.
* I hate vacations.
* I believe in long distance relationships. !!
* I’m going to get high and smoke weed one day soon.
* I’ve robbed an old lady.
* I’m starting to like applying make-up.
* I was a tomboy.
* At times I think I still am a tomboy.
* I love bitching about people behind their backs
* I still have a best friend.
* I have a cat.
* I hate surprise parties.
* I hate planning parties.
* I’m hot. :P..uuuuu.....
* I’m a sinner.
* I’ve got a DS light.
* I have a Wii.
* I cant live without music.
* Video games are a waste of time.
* I miss the father bear.
* I love being in love.
* I know how to cook.
* I have 100% freedom.
* Boys are assholes.
* I hate Math.
* I’m happy with what I have
* I love horror films.
* I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
* My old friends keep in touch with me.
* I don’t read newspapers.
* The news is such a waste of time.
* Blogging is a waste of time.
* I hate animals.
* I can’t live without make-up.
* I curse like a pirate.
* I’m happy with my 11 year old car.
* I hate people that are smart.
* I love Orange juice.
* I can’t drink for nuts.
* I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
* I’ve got a new phone.
* I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month.
* I haven’t worked out since March.
* I think I’m fat
* I love my friends and family

hemm...edei...sape lah 5 insan yang bertuah nieh..sila lah jawab CL tak Paksa..nieh tanda CL memang tahu korang ada blog..hehehe (n_n)V

1 : wani chiwani kechiwa
2:aku tetap aku
3 : cik lynn
4:KHAIRUN NISA JALANI
5: Bie

Monday, May 3, 2010

Menjawb Tag..lagi!!

TAG ke-2
*
*
Salam,
Bila dah kena tag.. Ape lagi...kena la jawab kan..hehe dah lama dapat tag nieh..baru ada kesempatan nak menjawabnya..tq kepada Aksara Cinta Ilahi ...hehe CL menjawab tag nieh dengan haty yang ikhlas walaupun agak malas..he~ok..look & read yerk..
*
*1 ~> FIVE nama that people call you
Atie
Sue
Kakak
Acu
CL
*
*
2~> FIVE important dates in your life
5 Feb
7 Feb
29 Feb
28 April
15 Ogos
*
*
3~> FIVE things that you done yesterday
Kejer Ler~(^_~)V
Bl0gWalking ~Komen2 pape yang Patut
TOnton TV ~ Adamaya, Crimical mind
Masseg Kengkawan~Penyibuk Hidup kengkawan..
Baca Majalah Ujang~he
*
*
4~> FIVE ways to be happy
Dengar lagu Mp3.
Kacau Kawan-kawan.
Keluar Jejalan Kat pantai.
Main Game sampai menang.
Beli Komik Baru.
*
*
5~> FIVE favourite movies
Syurga Cinta
Ayat-ayat Cinta
Harry Potter
Ice Age
Avatar
*
*
6~> FIVE favourite hobbies
Menbaca Buku Komik
Collecting Stamp
Edit Movie Maker
Mengadap Depan Laptop~pape ja edit pic,dengar lagu or main game
Daydream..hahak
*
*
* 7~> FIVE favourite people
Ayah,Mak,Abag,Akak ~>Family la..hehe air dicincang tak kan putus..
Kawan Masa Sek~> Sumayyah,Hana,Nora,Linda,Syida,Ryu
Kawan Masa kat poly~> Ain,Eira,Nisa,Wanie,Nadia,Ejad,Zue,Elyn,Wawa,Dieba,ada lagi
Kawan Blog nieh ~> semua yang CL Follow dan akan Follow nanti..he~
*
*
8~> FIVE favourite places for vacation
Pantai ~> Leh Tenang jer bila tension
Air Terjun ~> tempat bersuka ria..huss sejuknya still terasa..he~
Tempat Ada salji ~> mana2 ja.. nak main salji nak buat patung muka sendiri~he leh ke...
Korea ~> Nak Jumpa Artis korea..he~nak tengok bunga sakura..
Mekkah ~> menjalankan kewajipan dan nak tengok kebesaran ilahi
*
*
* 9~>FIVE reasons you answers the survey
Untuk Entry baru~Myb..
Takot Nanti ada lak datang bom umah CL sebab tak jawab tag nieh~>hehe
Menjalankan kewajipan sebagai bloger
Sesaja Rajin2..tangan nieh nak taip..Hohoho...
Sebab nak tag owang lain lak~> walaupun pening nak kasi kat sape...hehe
*
*
10~> FIVE persons to tag
afiq danial
aQ
Keli oh keli
minemixs
cik epal

Saturday, May 1, 2010

Nak Majuk jugak!!!. (T_T)

Wargh!!.... sangat-sangat marah..sangat-sangat sedih....

dah seminggu tak leh on9...kenape tah..tiba-tiba ja..baroadband celcom nieh tak leh guna..

sangat-sangat rindukan tuk berblogwalking....nak buat entry baru nak menjawab tag....tapi.....tak boleh.. KENAPE PERLU TAK LEH>>BUKANYA TAK BAYAR>>>HUHU

nak buat enty nieh pun...lama giler baru leh..post...CL sesangat kehilangan kesabaran...
kepada kekawan blogger CL..nanti CL ziarah Korang & jawab tag2 korang ye...
CL sangat sayangkan blog nieh dari FB..huhu
tapi apakan daya kalau CL nak masuk blog CL sendiri pun sampai berjam-jam
apatah lagi nak berblogwalking..