Followers

Saturday, April 3, 2010

Kalau Tak Cuba Tak Tahu kan??

assalmualaikum...

sape setuju?? betulkan kalau tak cuba kita tak akan tahu...erm cam saya la..beberapa hari yang lepas terjadi lah sesuatu kejadian nieh..
al-kisah bermula..disuatu petang..

boss :- su.. erm esok saya tak da,pergi perak..
saya :- ya..?? >muka pelik (#_#)
boss :- esok ada 4 'site visit" kawasan2 dekat2 sini..saya nak awk pegi..ok
Saya :- erm kat mana En??
Boss :- kat tasek gelugor,alor merah,permatang tok brain,padg tembusu...
Saya :- erm tasek gelugor saya taw la..yg lagi 3 tue kat mana??
Boss :- saya pun tak tahu..rasanya dekat2 sini juga..awk try call tanya & comfirkan tempat tue..

in my heart...camne nieh..tak tahu jalan (nama ja orang pneng) nak tanya boss..boss bukan orang sini..arhg!! nak mintak tolong sape nieh..
wargh!! (T_T) saya mang tak tahu jalan..huhu teringat kata2 kawan2 saya...dowang selalu ckap sya tak tahu jalan..kalu g cmpak mane2 mesti tak reti balik umah..huhu..

so saya buat keputusan call tanya orang jabatan tuh..tut..tut...

pengawai 1 :- hello selamat petang..unit ** bercakap..ape yang saya boleh bantu..
saya :- Encik..saya dari syarikat P. ent, saya nak tahu pasal site visit.. (belum sempat habis cakap)
Pengawai 1 :- cik kejap ya saya sambung ke bahagian sebut harga...

tut...tut..tut....
adoiyai..bila nak angkat nieh...penantian itu satu debaran...last2 bunyi cmnie..

tut..............

bermakna xda orang angkat..pastu call balik...jadi benda yang sama...argh tension...
huhu..cmne nieh..masuk website jabatan tuh..print dulu..erm dapat taw yang tok brain dengan pdg temusu kat penaga okla...tapi jauh la...
yang peningnya alor merah kat ne..
saya pun serch map..cari jalan alor merah..
tapi xda pun nama tempat tu dalam map..huhu boss dah lama balik..g pun time keje dah bis nie..balik dulu la..kononnya balik nak tanya ayah la kan..

malam menjelma..
sambil menonton tv..

saya :- ayah..ayah taw tak?? alor merah kat mana??
ayah :- hmm..ayah tak penah p pun..awatnya?? alor meraq ke.. (owang penang besa la laen sikit bunyi)
Saya :- bukan2..dia tulis alor merah..
Ayah :- hah! alor meraq la tu..ayh x brapa taw la..bla3.(pjg lebar)..hg call tnya abg hg la..kot2 dia boleh teman hg..
saya ;- ala...malas la..biar ja la...

time tido..huhu cmne nieh..xtaw lagi..tut2 ada msg dari bos.. . > su cmne?? dah comfirm ke tempat tue..saya reply balik > en..saya tak taw la..yang saya taw kat tasek gelugor ja..alor merah tak tahu la..tok brain gan pdg tembusu kat penaga..jauh En..erm cmne nieh??

tunggu..punya tunggu bos x reply balik..so tido ja lah...

Esok nya..masuk ja office saya terus call boss..pnjg lebar la sembg..
last2 bos ckap..takpe la awk buat surat wakil atas nama budin (bukan nama sebenar) hah nie ambik no dia call dia suruh dia p..tpi yg dekat tasek gelugor tue awak yg pegi ok..
fuhh lega.. (^_^)..setelah selesai ja semua..budin tu pun dah pergi ..saya pun siap la na pegi site visit yang dekat tasek gelugor..

tiba2 ja dapt call dari budin..

budin :- erm saya tak leh pegi la yang alor merah tue..ada hal..
saya :- la..cmne nieh saya tak tahu nak pegi situ..
budin :- alah..xpe..nanti dari site visit tasek glugor tu..dowang terus pegi alor merah..awk just follow ja dowang ek..saya betul2 ada hal nieh..

wargh!! (T_T) masalah datang balik..huhu pape pun pegi dulu lah yg tasek gelugor tue..1st time pegi site visit sowang2 nieh..saya cm alean ja kat situ..semuanya lelaki & permpuan yg agak berumur.. (lebih sikit la dari saya)
cmne aku nak mintak tolong nieh..akhirnya aku diam seribu bahasa...
after semua sain kedatangan termasuklah saya..
saya putus asa..start moto & balik...sepatutnya ada lagi satu..
masa ondaway balik tue..pk2..last2 saya patah balik..dalam hati..ala kalu tak sampai or tak jumpa pun..atleast cuba kan..

so ikot gerak hati la..masa ondaway dengan tenangnya nak pegi alor merah(macam2 ada dalam fikiran nieh)

moto saya..

tiba ja banyak kereta lalu cm rombongan..hah! hati berdetik..follow ja la dowang nie mana taw dowang pun nak pegi situ gak..
so pe lagi...pecut la..bayangkan moto nak keje kereta...takut kena tingai...masa tuh dah 100km/j tapi kereta2 tu makin jauh..terselamat..dowang benti trafit light..so masih boleh follow..
akhirnya sampai & betul tekaan dihati..nasib betul..

sampai jer situ..dah sain...

pengawai :- ok memandangkan inilokasi yang terakhir..kita jalan2 la sikit..
saya :- muka blur jerk (-_-) ikut ja la..
pengawai :- ok ikot sinie.. (masuk hutan da)
Saya :- terkedu seketika.. ya la..sya nie dengan comey dan sopan + dengan kasut bertumit..akhirnya redah ja la..

korang tegok la..semua dah masuk tinggal saya ja..yang masih pk nak masuk ke tak..

setelah selesai balik la ape lagi..ops!! nk hujan la..pecut lagi...

tamat... itu lah alkisahnya..

p/s :- jangan putus asa & kalau kita tak cuba kita tak tahu kan..

8 comments:

sabriena said...

wahhh...caiyok2...
motor kebanggaan kite pown ader..hehe..

colourful life said...

hehe..moto tue paling banyak berjasa..paling banyak kengan.. (^_~)V
hehe..yerk chaoyuk2!!

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

Wahhhh...
best pakai motor hehehe...=D

colourful life said...

hehe..jadi minah rempit..ekeke

moto tu pun bukan moto sendiri..pinjam abg..tapi buat cm harta sendiri..dah 2 tahun pinjam.asalnya moto tu x cntik cmtu...hehe (bila dah wat cm moto sendiri jadi la cmtu) hehe

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

oh iye ker!!Ingatkan motor awak haha=D

aha..dah 2thn pijamkan..wat lar cm moto sendiri hehehe...

edaolala said...

waaa ! setuju sangat kalau tak cuba mana tahu :) hahaha

colourful life said...

bie :- rasa nya mang jadi hak milik kekal sebab abg tak ckap pape pun..hehe

edolala :- betul2..so jagan la putus asa yek..mesti cuba dulu...pape pun..

gambutku said...

imposible is nothing