Followers

Saturday, April 10, 2010

Correct timing to take water?

Hai..dah lama saya tak buat 'post' tentang info kesihatan...asyik2 tentang personal ja..hehe. Bukan ape nieh pun saya dapat maklumat dari email saya..semalam cek2 email..ada lak email..tentang masa yang betul dan perlu minum air..dan diakhir info tersebut...kena forward kepada orang lain...huh! bila di pikir-pikir balik..baik saya letak kat blog aja..yerk la..dari saya foword as email.kat sape2...memenuhkan inbox orang lain...kena lak orang tu tak suka x pasal dapt jampi serapah percuma kan..haha (^_^) ok sila baca untuk pengetahuan sendiri..


Correct timing to take water, will maximize its effectiveness to Human body:


Two (2) glass of water - After waking up - Helps activate internal organs

One (1) glasses of water - 30 minutes before meal - Help digestion

One (1) glass of water - Before taking a bath - Helps lower blood pressure

One (1) glass of water - Before sleep - To avoid stroke or heart attack




p/s :- minum air selalu yerk...sya pun tak ikut info diatas..tapi bila dah tahu..berhasrat tuk berubah..jom sama2 jaga kesihatan..

2 comments:

ramlah ram said...

thanks for sharing diz info ;DD
nk kena amalkan gak nih.. huhu

Colourful life said...

hehe ~memang patut diamalkan..tapi biasa la..benda2 cmnie mesti susah..cm CL still tak leh ikot lagi..hehe